Managementul resurselor umane: Cati oameni-cheie ai in companie?

Maria Nicutar
Maria Nicutar
29 Mai 2014
29 Mai 2014
Maria Nicutar
Maria Nicutar
managementul resurselor umanemanagement hrmaria nicutar
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sunt astfel de oameni, oameni-cheie pe care nu i-am putea pierde din companiile noastre. Sunt razvratiti uneori. Spun nu cand ceilalti spun da si uneori nu spun da nici atunci cand superiorul lor spune.

Unii par greu de modelat si poate ca de aici se trage si valoarea lor. Altii spun ca sunt mereu Gica-Contra si poate ca de aceea reusesc sa vada dincolo de aparente. Staruie mai mult pe marginea unei idei. Nu o accepta imediat si poate ca doar asa poti sa iei o decizie mai buna.

Sunt putini, este adevarat. Si este total adevarat ca vom depune eforturi mari pentru a-i tine in companiile noastre pentru ca ei dau nastere unei valori pe care cu siguranta o poti cuantifica, in profituri banesti si in profituri non-financiare, precum cresterea reputatiei sau formarea unui brand.

Din pacate, multi antreprenori si manageri nu vor fi in stare sa ii recunoasca. Angajatii-cheie nu sunt toti usor de recunoscut. Se poate sa infloreasca mai tarziu iar unii pot parea oameni incomozi.

Stiu sa spuna NU pentru ca isi cunosc prioritatile si pot lua decizii. Un manager slab va cauta intotdeauna angajati gata sa se supuna vointei lor. Pare mai confortabil asa, insa nu este. Cu siguranta nu este confortabil pe termen lung si de acest lucru ajung sa se convinga toti oamenii de afaceri, mai devreme sau mai tarziu.

Cheia unei afaceri de succes, a unei echipe bune, a unui proiect exceptional, sunt oamenii care indeplinesc cateva cerinte clare.

Prima cerinta este sa fie pasionati de ceea ce fac. Nu pune un brutar sa vanda anvelope uzate. Sansele de succes scad vertiginos catre zero.

A doua cerinta este sa fie motivati ca la carte, si din punct de vedere financiar, si din punct de vedere emotional. Strange-i mana, aminteste-ti cum il cheama, ofera-i un bonus pentru obiectivele pe care le depaseste, lauda-l cand este cazul, da-i un sfat cand greseste, incurajeaza-l cand lucrurile nu merg struna in echipa sa.

A treia cerinta este sa li se faciliteze dezvoltarea profesionala. Daca viitorul lor nu straluceste, prezentul nu va fi prea plin de entuziasm. Este bine sa intelegem ca toti angajatii nostri sunt variantele noastre, de pe vremea cand eram simpli angajati.

In consecinta, sa nu uitam sa ne punem in locul lor, sa le intelegem dorintele, nevoile si cerintele. Fiindca daca avem grija de ei, daca investim in relatia cu ei, daca ii alegem pe merite, daca ii plasam pe posturile potrivite, vor face minuni pentru companiile noastre.

Succes in managementul resurselor umane!
Maria Nicutar






 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]