Subventionarea angajatorilor a marit numarul contractelor de munca

07 August 2013
07 August 2013
Angajare si Concedieresubventionarea angajatorilorscutire plata contributieiincadrare in munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In primele sase luni din acesr an, peste 2.000 de absolventi au fost incadrati in munca prin subventionarea angajatorilor, peste jumatate dintre acestia avand studii superioare.

In acest sens, purtatorul de cuvant al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Liliana Bogdan, a declarat:

"In primele sase luni ale anului 2013, prin subventionarea angajatorilor, s-a realizat incadrarea a 2.057 absolventi, dintre care 1.085 provin din invatamantul superior. Din invatamantul postliceal au fost angajate 122 persoane, iar din cel liceal - 769. Absolventii de invatamant profesional au fost in numar de 81. in acelasi timp, cate doua persoane avand studii primare si gimnaziale finalizate au semnat contracte de munca".

Totodata, potrivit aceluiasi purtator de cuvant, din ianuarie si pana in prezent, 2.046 de agenti economici au incheiat conventii cu agentiile de ocupare in vederea angajarii absolventilor prin subventionarea locului de munca.

Normele actuale prevad ca angajatorii care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi ai unor institutii de invatamant sunt scutiti timp de un an de zile de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta absolventilor incadrati.

In acelasi timp, lunar, timp de 12 luni, pentru fiecare absolvent, angajatorii primesc o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii.

Angajatorii care, mai mult de 3 ani, mentin raporturile de munca sau de serviciu cu absolventii incadrati, primesc, pentru fiecare an de continuare, un ajutor financiar egal cu suma aferenta contributiilor sociale datorate pentru persoanele respective.

Pe de alta parte, pentru incadrarea in munca a elevilor si studentilor pe perioada vacantelor, angajatorii beneficiaza de un stimulent financiar lunar, in cuantum de 50% din valoarea indicatorului social de referinta, pentru fiecare persoana angajata, numai in conditiile in care durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat vacanta. Actualmente, indicatorul social de referinta are valoarea de 500 lei.


Sursa: costelgilca.ro via Agerpres


NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]