Avizul de incadrare in munca a lucratorilor inalt calificati

Mara Dobrin
Mara Dobrin
05 August 2024
05 August 2024
Mara Dobrin
Mara Dobrin
Avizul de incadrare in munca inalt calificatiAvizul de incadrare in munca
Avizul de incadrare in munca a lucratorilor inalt calificati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lucratorul inalt-calificat este strainul incadrat in munca pe teritoriul Romaniei pe un loc de munca inalt-calificat, cu contract individual de munca pe durata nedeterminata sau pe durata determinata de cel putin un an, incheiat cu un angajator in baza avizului de angajare.
 
Locul de munca inalt-calificat este locul de munca al unei persoane care, in scopul exercitarii unei activitati salariate, reale si efective, in beneficiul sau sub coordonarea altei persoane, este platita si are competente adecvate si specifice necesare, demonstrate prin calificari profesionale superioare.
 
Prin calificari profesionale superioare se intelege calificarile atestate prin prezentarea calificarilor din invatamantul postliceal sau superior ori prin documente care atesta obtinerea in Romania sau in alt stat membru al Uniunii Europene a calificarii profesionale, ca urmare a unei experiente profesionale cu un nivel de cunostinte comparabil cu calificarile din invatamantul postliceal ori superior, cu relevanta in profesia sau sectorul specificat in contractul de munca ori in oferta ferma de angajare.
 
Avizul de angajare pentru lucratori inalt-calificati se elibereaza exclusiv angajatorului persoana juridica in vederea incadrarii in munca a unui strain pe un loc de munca inalt-calificat, cu contract individual de munca cu norma intreaga pe durata nedeterminata sau pe durata determinata de cel putin un an. Contractul individual de munca pe perioada determinata se prelungeste in conditiile prevazute de Codul muncii, fara obtinerea unui nou aviz de angajare.
 
Conditiile speciale pentru eliberarea avizului de angajare pentru lucratori inalt-calificati sunt urmatoarele:
 
a) angajatorul intentioneaza sa incadreze in munca un strain pe un loc de munca inalt-calificat, cu contract individual de munca cu norma intreaga pe durata nedeterminata sau pe durata determinata de cel putin un an, si sa ii plateasca un salariu de cel putin doua ori castigul salarial mediu brut;
b) strainul pe care angajatorul intentioneaza sa il incadreze pe locul de munca vacant indeplineste conditiile de pregatire profesionala, experienta in activitate sau autorizare prevazute de legislatia in vigoare pentru ocuparea locului de munca inaltcalificat si nu are antecedente penale incompatibile cu activitatea pe care urmeaza sa o desfasoare pe teritoriul Romaniei...mai multe despre avizul de munca si alte cazuri particulare, explicate de experii de la Rentrop & Straton gasiti in lucrarea Procedura completa la angajare, detalii AICI >>>

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie la Diurna legala in Romania si in strainatate!


NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei!

Lucrarea „Diurna legala in Romania si in strainatate” contine:
Lamuriti acum orice dilema generata de legislatia privind detasarea/delagarea si stabilirea diurnei legale. Comandati acum exemplarul dvs. si stati fara teama ca ANAF va investiga si va sanctiona modul in care ati aplicat legea!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]