Astfel, ANOFM si Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) au incheiat un protocol de colaborare in baza caruia agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca, in colaborare cu penitenciarele, centrele de detentie si centrele educative asigura pentru persoanele aflate in custodia acestora, servicii de informare si consiliere profesionala, medierea muncii si formare profesionala.
De acum incolo, agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca vor pune la dispozitia acestor persoane informatii despre serviciile pe care le ofera, in vederea promovarii ofertei de locuri de munca, respectiv a selectarii viitorilor angajati din randul persoanelor private de libertate ce urmeaza sa fie puse in libertate in perioada urmatoare.
"Conform Legii nr. 76/ 2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, actualizata, persoanele aflate in detentie care mai au cel mult 9 luni pana la ultima zi de executare a pedepsei pot urma un curs de formare profesionala, organizat de agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, cheltuielile necesare pregatirii profesionale fiind suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj.
De asemenea, acelasi act normativ stabileste o serie de masuri destinate persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, de care pot beneficia, fara discriminare, si persoanele eliberate din detentie: informare si consiliere, medierea muncii, formare profesionala etc", declara Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, potrivit Agerpres.
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Sursa: ANOFM