Care a fost principala problema a romanilor dupa aderarea la UE?

07 Mai 2013
07 Mai 2013
Angajare si Concedierelocuri de muncaaderarea la UEsondaj
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Un sondaj recent arata ca aderarea la UE nu e vazuta tocmai bine de cei mai multi dintre romani. Acestia considera astfel ca multe dintre schimbarile aduse treptat dupa aderare nu au fost pozitive si ca nivelul de trai a fost influentat in mod negativ.

Circa 60% dintre romani considera astfel ca situatia nu e mai buna decat inainte, marea problema intampinata dupa aderare fiind pierderea locurilor de munca, asa cum se arata in sondajul realizat de Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO) Romania.

Potrivit sondajului de opinie "Roman in Europa", la intrebarea "Aderarea la Uniunea Europeana v-a adus o schimbare a vietii in bine sau in rau?", 58% dintre cei care au participat la sondaj au afirmat ca "in rau", 31% - "In bine", iar 11% nu au raspuns.

Procentul celor care spun ca aderarea a avut un impact negativ este in crestere, in 2011 acest raspuns fiind dat de 51% dintre participantii la sondaj, iar anul trecut, de 53%.

Pierderea locurilor de munca continua sa ramana principala problema cu care se confrunta Romania dupa aderarea la UE, numarul celor care considera acest lucru fiind in crestere in fiecare an: 42% in 2011, 45% in 2012 si 51% in acest an.

Pe locul al doilea in topul problemelor de dupa aderare este cresterea coruptiei, sesizata de 21% dintre cetatenii care au completat chestionarul, in timp ce 19% au mentionat "cresterea preturilor".

Sondajul de opinie "Roman in Europa" a fost realizat de CIADO Romania in perioada 16 - 26 aprilie, pe un esantion de 1.400 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 50 ani. Intrebarile au fost adresate prin newsletter si pe retelele de socializare.

Sursa: costelgilca.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

De ce salariatii indisciplinati scapa adesea nepedepsiti?


Eliminati riscul ca deciziile dvs. sa fie anulate!
Angajatorii pierd deoarece nu respecta la virgula prevederile legale privind sanctionarea abaterilor disciplinare.

Aflati ACUM care sunt greselile comise de angajatori!
GHID PRACTIC - Cercetarea si raspunderea disciplinara a salariatilor

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]