Consultanta in afaceri | Manager
detalii aici

Cauti un loc de munca?


Stiati ca...
...... exista peste 40 de documente OBLIGATORII pe care inspectorii ITM le verifica atunci cand vor sa va amendeze cu orice pret >> Detalii aici <<
:: mai multe intrebari si raspunsuri

Ce contine obligatoriu adeverinta cu veniturile pentru un pensionar salariat


In ceea ce priveste raporturile de munca dintre salariati si angajatori, apar de nenumarate ori diverse situatii conflictuale, uneori pe fondul neinformarii cu privire la unele prevederi legislative. In plus, exista si cazuri in care salariatii nu stiu de unde sa obtina unele informatii care le sunt necesare in ceea ce priveste castigurile salariale.


O astfel de solicitare este si cea cu privire la ceea ce ar trebui sa contina o adeverinta pentru o persoana pensionata care a continuat sa lucreze insa, avand statut de angajat Vom vedea astfel ce trebuie sa contina o astfel de adeverinta cu veniturile realizate in acel interval ulterior pensionarii pentru a putea fi depus dosarul pentru recalcularea pensiei.

Mentionam astfel ca, incepand cu 01.04.2001, Casele de pensii judetene au facut recalcularea prin cerere de recalculare gratuita, copie de pe BI/CI, copie talon de pensie Vom preciza astfel perioada pentru care solicita recalcularea: luna an incepere si pana la .... . Adeverinta este necesara daca solicita : sporuri neprezentate la data stabilirii pensiei, perioade penru care nu a prezentat documente. Se poate preciza pe cerere unitatea sau unitatile unde s-a mai lucrat dupa pensionare.

Aceasta adeverinta atesta existenta raportului de munca intre angajator si respectivul salariat, cu mentionarea salariului sau tarifar. In acest caz puteti folosi urmatorul model:

SC ...........................................SRL / SC
Sediu:..............................................
CF:..................................................
Inmatriculata sub nr. ................/............/........
NR.................

ADEVERINTA
Adeverim prin prezenta ca dl/dna .......................................................................... domiciliat in .............................. , str. ........................................... , nr. ........... , bl. .......... , sc. ....... , et. ...... , ap. ...... , judet/sector ............................... , este incadrat in unitatea noastra pe durata nedeterminata de la data de ........................... in functia de .................................................................. cu o retributie tarifar de.............. lei.
Prezenta s-a eliberat pentru a-i servi la ............................................................................ .............................................................. .

Data Administrator

Daca raportul de munca a incetat atunci ii puteti eliberea o adeverinta de vechime, aceasta tinand locul cartii de munca.


S.C. .
Str.......................................nr ..loc ..jud
Tel:.............................; Fax: .
CUI ..
Nr. de inregistrare . / data

ADEVERINTA


Prin prezenta se atesta faptul ca dl./dna ., domiciliata in ..,str. .., nr. ., bl. ., sc ., ap , sect , jud ., posesor al BI/CI .., seria ., nr. .., CNP ., a fost angajatul a societatii ., CUI , cu sediul social in .., in baza contractului individual de munca cu norma intreaga / cu timp partial de . .ore / zi, incheiat pe durata determinata / nedeterminata, inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca cu nr. ../ ., in functia / meseria de .. .

Pe durata executarii contractului individual de munca au intervenit urmatoarele mutatii
incheierea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca :

Nr. crt. Mutatia intervenita Anul/ Luna/ Ziua Meseria/Functia

Salariul de baza, inclusiv sporurile care intra in calculul punctajului mediu anual

Nr.si data actului pe baza caruia se face inscrierea si temeiul legal

Luna

Ziua aceste elemente se trec intr-un tabel

Contractul individual de munca al domnului ei a incetat la data de in baza prevederilor art. .., alin. , lit. din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii, modificata si completata.
In perioada lucrata a avut . zile de absente nemotivate si zile concediu fara plata
In perioada de la .pana la .. a lucrat in grupa I sau II de munca.

Reprezentant legal, Intocmit,

Ti-a placut acest articol? Trimite-l si prietenilor tai!


Data aparitiei: -

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

Concediere

Intrebare: Buna seara!va rog mult sa ma ajutati si pe mine.sunt insarcinata si de cand am anuntat la locul de munca e un haos total....sefa a interzis la toti colegi sa mai vorbeasca cu mine fug toti de mine..ea imi cauta numai motive tot felul de aberatii...2 din colegele mele au mai vb asa cu mine si le au facut concedierea nu le a scris motivul doar la zis ca au continuat sa vb cu mine...ce pot face nu mai rezist stau intr un stres foarte mare...acum si colegi au inceput sa vb la toate colturile ca tin cu ea sa nu ii dea afara...va multumesc mult de tot.astept un radpuns

Raspuns: Situatia dvs este una tipica de discrimiare, Daca aveti inregistrari audio sau video ale faptelor de... citeste tot raspunsul aici
Trimite opinia ta comunitatii legislatiamuncii.ro
  Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informareComentarii articol
Postat de: ma*****
  Comentariu pe linga subiect. Repet : pentru perioada post 01.04.2001, CNPAS are toate informatiile necesare pentru recalcularea automata a pensiilor. Daca s-a pierdut ceva referitor la aceasta perioada este grav. O persoana deja pensionata este, sau ar trebui sa fie, in baza de date pe suport magnetic a CNPAS. Si subiectul articolului este enuntat ambiguu. Pentru recalcularea pensiei prin luarea in considerare a unor informatii anterioare datei de 01.04.2001, sunt necesare adeverintele care completeaza carnetele de munca. Pentru perioada de dupa 01.04.2001, nu adeverinta este necesara, ci declaratie electronica rectificativa pentru eventualele informatii lipsa sau eronate. Iar recalcularea pensiei unei persoane care a continuat sa lucreze dupa 01.04.2001, chiar nu necesita nicio cerere si ar putea fi efectuata anual in mod automat. Despre ale Caselor de pensii Sectoriale, nu discut prea mult. Legiuitorul, prin Legea 263/2010, a bagat in aceeasi oala pensiile contributive si pensiile ocupationale, facind un melanj inacceptabil din punct de vedere teoretic, pentru a satisface cerintele FMI. Personal, nu ma supara eliberarea unei adeverinte catre un salariat, ci faptul ca raportez diverse informatii unor institutii ale statului, iar acestea nu pot gestiona eficient informatiile primite chiar la solicitarea lor. Inclin sa cred ca dvs. ati scris ceva adeverinte, dar nu prea ati facut raportari electronice. Ma insel, sau lucrati intr-o institutie din sectorul AOPSNAJ?
Data adaugarii: 21-Mar-2012

Postat de: hi*****
  Ma ingrijoreaza modul de gandire a unora dintre cei care trimit comentarii. Este forte bune cunoscut faptul ca, la unele Case de pensii Sectotiale, bazele de informatii pe suport de hartie s-au pierdut, iar pentru tot sistemul de pensii publice, a durat destul de mult sa se puna la punct sistemul informatic. Cand se elibereaza o adeverinta de vechime, angajatorii nu fac altceva, decat sa-si indeplineasca pe linga obligatia legala si una morala fata de angajat, iar adeverinta ar trebui sa cuprinda toate elementele clare care au stat la baza calculului contributiei pentru asigurari a le unui angajat. De ce se supara toti cei care au obligatii legale si morale, pentru emiterea si eliberarea acestor adeverinte? E grea munca si atentia pe care trebuie sa le depuna pentru a elibera un document.
Data adaugarii: 21-Mar-2012

Postat de: ma*****
  Revin. Ceea ce este suparator este ca dumneavoastra, in loc sa aratati hibele sistemului actual si sa militati pentru remedierea sau eliminarea lor, ne invatati pe noi ce trebuie sa facem pentru a raspunde prompt la aceste cerinte infantile.
Data adaugarii: 20-Mar-2012

Postat de: ma*****
  Este una din stupizeniile sistemului birocratic de la noi. Pentru perioadele de dupa 01 aprilie 2001, pensia se poate recalcula AUTOMAT, fara nicio cerere sau adeverinta. CNPAS are toate informatiile necesare, iar din punct de vedere informatic este un lucru, cred, extrem de simplu. Cu conditia ca bazele de date de la casele judetene sa fie conectate intre ele!
Data adaugarii: 20-Mar-2012Adauga acest articol in site-ul tau

ALTE ARTICOLE REFERITOARE LA pensionar salariat, adeverinta venituri, dosar pensie, casa de pensii, recalculare pensii:

ULTIMELE ARTICOLE REFERITOARE LA pensionar salariat, adeverinta venituri, dosar pensie, casa de pensii, recalculare pensii: