Angajatii viitori pensionari, notificati cu 3 luni inainte de termen! Actele necesare dosar pensie 2020

dosar pensie 2020acte cerere pensie 2020dosar pensie acte necesarenotificare 3 luni pensie
Angajatii viitori pensionari, notificati cu 3 luni inainte de termen! Actele necesare dosar pensie 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru,  a anuntat recent ca a fost finalizat mecanismul de informare a angajatului in ce priveste notificarea privind depunerea cererilor de pensie cu trei luni inainte de data la care vor deveni pensionari.
 
"Vorbeam despre termenul de 24 august pana la care se va finaliza sistemul de notificare (3 luni inainte de data la care vor deveni pensionari) a celor care se pregatesc de pensionare, cu privire la actele care se vor depune, cu privire la procedura care trebuie demarata in vederea pensionarii. Si alte informatii utile. Am terminat mai devreme si Casa Nationala de Pensii a si dat drumul mesajelor catre angajatori.
 
De astazi, mecanismul de informare a angajatului – Viitor pensionar informat si respectat - este functional!", a scris ministrul pe pagina sa de socializare. 
 
In atentia angajatorilor!
 
De asemenea, ministrul Violeta Alexandru a explicat cum va functiona acest sistem de notificare pentru angajatori si ce documente vor fi necesare pentru angajati:
 
"Angajatorii din Romania, care au trecut o adresa de email valida in Declaratia D112, vor primi un mesaj de tip e-mail informativ de la Casa de Pensii prin intermediul caruia ii sprijinim pe angajatii lor, care se pregatesc sa iasa la pensie in urmatoarele 3 luni, cu o serie de informatii utile (despre formulare si sursa de unde se pot descarca, despre actele necesare pe care sa le aiba la indemana - carnet de munca, adeverinte privind vechimea in munca, diplome de studii etc.). 
 
Aproximativ 2.000 de angajati indeplinesc conditiile de varsta in noiembrie, ei sunt primii carora ne-am adresat astazi. Pana la ziua in care vor incheia raporturile de munca si vor pleca spre casa stiind ca, de a doua zi, sunt pensionari, vor avea actele pregatite. Informarea tine cont de varsta de pensionare nu si de stagiul realizat ori de incadrarea in conditii speciale de munca", a explicat ministrul. 
 
De asemenea, Violeta Alexandru a precizat ca a demarat aceasta activitate deoarece isi doreste ca  perioada de intrare la pensie sa nu mai fie un stress, dosarele de pensie sa se proceseze cat mai repede, sa se emita decizia cat mai repede pentru ca persoanele sa nu ramana fara niciun venit de la momentul ultimului salariu pana la prima pensie si sa fie mai usor pentru angajatii caselor de pensii.
 
"Din informatiile pe care le avem la acest moment, 30% dintre angajatori nu au completat adresa de email in Declaratia D112. Ii rog si ii incurajez, pe aceasta cale, pe toti angajatorii sa completeze campul in care se introduc datele de contact/adresa electronica in cadrul Declaratiei D112 pentru a putea beneficia de acest mecanism de informare periodica privind intrarea la pensie a angajatilor care se apropie de aceasta etapa”, a adaugat ministrul Violeta Alexandru.

ACTE DOSAR PENSIE 2020
 
Acte necesare depunere cerere de pensie, prezentate in scrisoarea de informare a contribuabilului:
- Carnetul de munca
- Carnetul de munca pentru membrii CAP
- Carnetul de asigurari sociale, daca este/a fost agricultor
- Alte acte prevazute de lege privind vechimea in munca sau vechimea in serviciu realizata (adeverinte)
- Actele de stare civila ale solicitantului: BI/CI, certificat de nastere si de casatorie
- Livretul militar
- Diploma de absolvire a invatamantului universitar si adeverinta din care sa rezulte durata normala, perioada studiilor si faptul ca acestea au fost urmate la zi
- dovada recunoasterii de catre statul roman a cursurilor universitare, pentru persoanele care au urmat cursurile unor institutii de invatamant universitar in strainatate
- adeverinta privind sporurile cu caracter permanent reglementate prin lege sau prin contractul colectiv/individual de munca
- adeverinta privind conditiile de munca deosebite, speciale si/sau alte conditii (anexa 12), (anexa 13), (anexa 14)
- adeverinta cu cuantumul ajutorului de somaj pentru cei care au beneficiat de somaj dupa data de 1.04.2001
- procura speciala pentru mandatar
- acte pentru dovedirea calitatii de beneficiar al decretului-lege nr. 118/1990, republicat, si/sau al Legii recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victorii muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, cu modificarile si completarile ulterioare. 
 



de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
dosar pensie 2020acte cerere pensie 2020dosar pensie acte necesarenotificare 3 luni pensie

Data aparitiei: 26 August 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Angajatii viitori pensionari, notificati cu 3 luni inainte de termen! Actele necesare dosar pensie 2020 Nota: 4.55 din 5 - 10 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]