Absente NEMOTIVATE inregistrate in Revisal. Cum se procedeaza daca angajatul prezinta ulterior certificatul medical?

absente nemotivate revisal 2018absente nemotivatesuspendare cim
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va reamintim ca salariatul poate lipsi din nenumarate cauze, in mod notabil pentru incapacitate temporara de munca. Iar in aceasta situatie, salariatul ar putea aduce certificatul de concediu medical pana la data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care a fost acordat concediul.


Ca urmare, daca salariatul lipseste, nu putem fi de indata siguri daca aceste absente sunt motivate sau nemotivate. O absenta nemotivata este o abatere disciplinara, care pentru a fi calificata si sanctionata ca atare trebuie cercetata disciplinar.


Cum sa operati eficient si fara greseli in REVISAL? Mai multe detalii aici >>>


Iata o speta prezentata pe PortalCodulMuncii.ro: "Un angajat care absenteaza nemotivat, nu anunta si nu poate fi contactat, i s-a facut suspendarea CIM pentru absente nemotivate si s-a inceput procedura de cercetare disciplinara, s-a operat in Revisal data incetare suspendare si apoi apare angajatul care are eliberat un certificat medical pe perioada suspendarii, cum se poate anula suspendarea, avand in vedere ca el deja imi apare activ, deoarece s-a inregistrat si data de incetare suspendare?"



Raspunsul specialistilor:

In aplicatia tehnica a registrului general de evidenta a salariatilor (REVISAL), in meniul Suspendare exista posibilitatea efectuarii urmatoarelor operatiuni:

-  Incetare
- Modificare
- Corectie
- Anulare
- Corectie incetare



Insa, dupa ce ati inregistrat incetarea suspendarii informatiile aferente suspendarii nu vor mai putea fi modificate, corectate sau anulate.

Singura informatie care poate fi corectata dupa inregistrarea incetarii unei suspendari este corectie incetare. Insa, chiar daca corectati data incetarii, asupra perioadei de suspendare incetate nu se mai pot face alte operatiuni.


IMPORTANT!

O perioada de suspendare NU mai poate fi anulata dupa ce s-a inregistrat incetarea suspendarii. De aceea, pe viitor nu mai inregistrati incetarea suspendarii anterior finalizarii cercetarii disciplinare.

Este recomandat sa intocmiti o nota pe care sa o pastrati la dosarul personal al salariatului cu privire la situatia creata si eventual, sa solicitati lamuriri inspectoratului teritorial de munca.



Sursa: PortalCodulMuncii



NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
absente nemotivate revisal 2018absente nemotivatesuspendare cim

Data aparitiei: 21 August 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Absente NEMOTIVATE inregistrate in Revisal. Cum se procedeaza daca angajatul prezinta ulterior certificatul medical? Nota: 4.36 din 5 - 7 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]