CIM incheiat cu reprezentantul legal. Cine il semneaza?

13 Noiembrie 2012
13 Noiembrie 2012
Legea 31/1990administratoradministratorul unic
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebare: Reprezentantului legal al societatii, cetatean strain detasat in Romania, dorim sa-i facem contract individual de munca in Romania. Daca el semneaza contractele de munca, cine il va semna pe al lui? Pe cine trecem reprezentant legal?

Raspuns: Cu privire la administrarea si conducerea societatilor comerciale, Legea 31/1990 cuprinde dispozitii privind fiecare forma de societate comerciala.

In societatea in nume colectiv, administrarea societatii este asigurata de unul sau mai multi administratori. Fiecare administrator are dreptul sa reprezinte societatea, afara de stipulatie contrara in actul constitutiv (art. 75).

In societatea in comandita simpla administratia societatii se va incredinta unuia sau mai multor asociati comanditati (art. 88).

In privinta societatii pe actiuni reglementarea actuala cuprinde mai multe dispozitii.
Societatea pe actiuni este administrata de unul sau mai multi administratori, numarul acestora fiind totdeauna impar. Cand sunt mai multi administratori, ei constituie un consiliu de administratie( art. 137 alin. (1)).

Consiliul de administratie poate delega conducerea societatii unuia sau mai multor directori, numind pe unul dintre ei director general (art. 143 alin. (1)). Prin actul constitutiv se poate stipula ca societatea pe actiuni este administrata de un directorat si de un consiliu de supraveghere, in conformitate cu prevederile prezentei subsectiuni(art. 153).

In societatea in comandita pe actiuni, administrarea societatii este incredintata unuia sau mai multor asociati comanditati (art. 188 alin. (1)). In societatea cu raspundere limitata, administrarea societatii este realizata de unul sau mai multi administratori (art. 197).

Din dispozitiile legale citate rezulta ca o societate comerciala indiferent de forma de asministrare este administrata de unul sau mai multi administratori.
Astfel, administratorul unic/Consiliul de Administratie poate imputernici o alta persoana sa semneze contractual individual de munca incheiat cu reprezentantul legal.

NOUTATI din Legislatia muncii

Concedierea pentru inaptitudine. Etape procedurale. Greseli frecvente:


Participati in data de 15 noiembrie la webinarul specializat sustinut de expertul prof. univ. dr. Raluca Dimitriu!

Temele care vor fi abordate la webinar
- Cine poate contesta fisa de aptitudine?
- Ce facem cu salariatul declarat „apt conditionat”?
- Cum se poate executa preavizul de catre salariatul declarat „inapt”?
- Diferenta dintre inaptitudine si invaliditate
- Diferenta dintre inaptitudine si necorespundere profesionala
- Etape procedurale. Greseli frecvente
- Practica judecatoreasca

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]