In cazul deplasarii salariatului, este suficienta delegatia stampilata?

delegaredetasareimpozit pe profitHG 1860/2006
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Analizam cazul unui angajat care merge in delegatie in tara si caruia i se deconteaza tariful de cazare 30 lei/noapte, tarif pentru diurna 32.50 lei/zi pe baza delegatiei pe care o prezinta salariatul. Vom stabili daca, din punct de vedere fiscal, respectivele cheltuieli sunt deductibile integral tinand cont de faptul ca documentul justificativ e reprezentat numai de delegatia stampilata. Vom face precizari si in legatura cu deplasarea in strainatate.  

Raspuns:
Potrivit art. 28 din HG 1860/2006 cu completarile si modificarile ulterioare, in situatia in care personalul aflat in delegare nu se cazeaza in conditiile prevazute la art. 26, cheltuielile de cazare se compenseaza prin plata, pentru fiecare noapte, a sumei de 30 lei.
 
In concluzie, in situatia in care personalul nu se cazeaza, cheltuielile de cazare se compenseaza prin plata, pentru fiecare noapte, a sumei de 30 lei pe baza de declaratie pe proprie raspundere a salariatului respectiv, care se ataseaza la decontul /ordinul de deplasare. Recomandam ca aceste prevederi sa fie stipulate in Regulamentul intern/ Contractul colectiv de munca al salariatilor.

Cheltuielile  cu deplasarea (in tara si in strainatate) sunt deductibile  fiscal pe baza Ordinului de deplasare si a documentelor justificative anexate, daca acestea sunt aferente realizarii unor venituri impozabile.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
delegaredetasareimpozit pe profitHG 1860/2006

Data aparitiei: 20 Septembrie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

In cazul deplasarii salariatului, este suficienta delegatia stampilata? Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]