CCR a decis sa amane pronuntarea in ce priveste validitatea referedumului pana la data de 12 septemebrie si a emis un comunicat in acest sens amintinf ca in ziua de 2 august 2012, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.i) din Constitutia Romaniei si al art.46 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, s-a intrunit pentru a solutiona, in exercitarea atributiilor privitoare la organizarea si desfasurarea referendumului si la confirmarea rezultatelor acestuia, urmatoarele:
I. Verificarea respectarii procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, si pentru confirmarea rezultatelor referendumului.
II. Sesizarile cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, formulate de Liga Internationala a Romanilor, cu sediul in Bucuresti, de Partidul Social Democrat si Partidul National Liberal, de Presedintele Camerei Deputatilor si Presedintele interimar al Senatului, de Gheorghe Hogea si de Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului, cu sediul in Bucuresti.
I. In ceea ce priveste prima cauza, in urma deliberarilor, Curtea Constitutionala a decis amanarea pronuntarii unei hotarari cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, si pentru confirmarea rezultatelor referendumului, pentru data de 12 septembrie 2012.
Avand in vedere datele contradictorii care au fost transmise Curtii Constitutionale in legatura cu numarul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de catre autoritatile publice implicate, Curtea Constitutionala a solicitat Guvernului Romaniei ca, pana la data de 31 august 2012, sa transmita listele electorale permanente actualizate in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012. (Adresele prin care Institutul National de Statistica, Ministerul Administratiei si Internelor si Autoritatea Electorala Permanenta au transmis datele solicitate de Curtea Constitutionala sunt anexate prezentului comunicat de presa)
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Medicina muncii un aliat al angajatorului
- Adresa 1
- Adresa 2
- Adresa 3
- Adresa 4
II. Cu privire la celelalte sesizari, in urma deliberarilor, Curtea a respins, cu unanimitate de voturi, ca neintemeiate, contestatiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, contestatii formulate de Liga Internationala a Romanilor, cu sediul in Bucuresti, de Partidul Social Democrat si Partidul National Liberal, de Presedintele Camerei Deputatilor si Presedintele interimar al Senatului, de Gheorghe Hogea si de Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului cu sediul in Bucuresti.