Distribuirea deciziilor de recalculare a PENSIILOR catre toti beneficiarii va incepe pe 16 august

Ioana Pavel
Ioana Pavel
13 August 2024
13 August 2024
Ioana Pavel
Ioana Pavel
decizie de recalcularenoua lege a pensiilorrecalcularea pensiilor
Distribuirea deciziilor de recalculare a PENSIILOR catre toti beneficiarii va incepe pe 16 august
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va precizam ca distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor catre toti beneficiarii din tara va incepe pe data de 16 august, informeaza Compania Nationala "Posta Romana" (CNPR) intr-un comunicat de presa, din data de 12 august.

Procedura de pensionare care se aplica de la 1 septembrie 2024! Ce modificari aduce noua lege a pensiilor? Iti oferim singurul ghid practic de pe piata care explica limpede absolut TOATE ASPECTELE pensionarii incepand cu 1 septembrie 2024 – Noua lege a pensiilor. Ghid practic, DETALII AICI >>>

Concret, factorii postali vor fi prezenti pe teren a doua zi dupa sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, observa Agerpres:

"In cadrul acestui proces, postasii se vor prezenta la domiciliul fiecarui pensionar pentru a inmana deciziile de recalculare a pensiilor in perioada 16 - 30.08.2024. Mentionam faptul ca este important ca beneficiarii sa fie prezenti la domiciliu in perioada de distribuire, pentru a evita eventualele intarzieri. Compania Nationala "Posta Romana" isi va indeplini cu rigurozitate si profesionalism toate obligatiile prevazute in Conventia privind distribuirea deciziilor din sistemul public de pensii incheiata cu Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale prin Casa Nationala de Pensii Publice. Conventia a fost incheiata in baza Ordonantei de urgenta nr. 89/2024 privind unele masuri pentru desfasurarea activitatilor integrate aferente emiterii si transmiterii deciziilor privind recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii", potrivit comunicatului mai sus mentionat.

Posta Romana este singura companie de curierat si servicii postale din Romania care ajunge in toate colturile tarii, fiind principalul furnizor de servicii postale la nivel national.

Va reamintim ca pensionarii pentru limita de varsta care, dupa data inscrierii la pensie, realizeaza stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, in conditiile legii.

Sumele rezultate in urma recalcularii drepturilor de pensie se acorda incepand cu luna urmatoare celei in care a fost inregistrata solicitarea. In situatia in care, ulterior stabilirii si/sau platii drepturilor de pensie, se constata diferente intre sumele stabilite si/sau platite si cele legal cuvenite, casa teritoriala de pensii opereaza, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificarile ce se impun, prin decizie de revizuire.

Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor aliniatului de mai sus se acorda sau se recupereaza, dupa caz, in cadrul termenului general de prescriptie, calculat de la data constatarii diferentelor.


Cererea de recalculare a pensiei urmeaza aceleasi reguli procedurale privind solutionarea si contestarea, prevazute de lege pentru cererea de acordare a drepturilor de pensie.

Persoanele care aduna perioade de munca ulterior pensionarii pot cere recalcularea pensiei, avand in vedere ca pentru ele se platesc taxe la stat, conform legislatiei in vigoare. Acest lucru va conduce la majorarea pensiei, in functie de perioadele lucrate dupa pensionare.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 
 

 

 
 
 

Vizionati webinarul GRATUIT
“Noua lege a pensiilor”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
[x]