Rezultatele implementarii proiectului "Cresterea capacitatii autoritatilor publice locale din Romania in vederea sprijinirii copiilor cu dizabilitati in cadrul propriilor familii"

drepturile copiluluiministerul munciiautoritati publice
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a prezentat cu aceasta ocazie rezultatele implementarii proiectului „Cresterea capacitatii autoritatilor publice locale din Romania in vederea sprijinirii copiilor cu dizabilitati in cadrul propriilor familii”, finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul financiar al Spatiului Economic European.

Proiectul a vizat sprijinirea intaririi capacitatii autoritatilor publice locale din Romania in vederea ingrijirii si integrarii copiilor cu dizabilitati in familie si facilitarea accesului acestora si al familiilor lor la servicii de recuperare si reabilitare de calitate.
 
Rezultatele activitatilor ce au fost derulate in cadrul proiectului au vizat cu prioritate doua componente majore:

1. crearea unui numar de 20 de echipe mobile pluridisciplinare (formata din logoped, kinetoterapeut, terapeut ocupational, medic pediatru, educator specializat, asistent social) care sa ofere sprijin copiilor cu dizabilitati, parintilor acestora si specialistilor din comunitatea in care se afla copii, in vederea indeplinirii obiectivelor stabilite in planul de recuperare si formarea membrilor acesteia (in judetele: Arad, Arges, Bihor, Bistrita Nasaud, Braila, Brasov, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Salaj, Satu Mare, Vaslui, Sector 4, Sector 6).

2. formarea unor categorii de personal, care prin natura profesiei interactioneaza permanent cu aceasta categorie de copii, cum ar fi: personalul din cadrul Serviciilor de Evaluare Complexa de la nivelul tuturor DGASPC – urilor, personalul medical din sectiile de obstetrica – ginecologie si sectiile de pediatrie, personalul didactic din gradinite si scoli gimnaziale; membrii comisiilor interne de evaluare continua din cadrul unitatilor de invatamant, precum si membrii Comisiilor pentru Protectia Copilului de la nivelul tuturor judetelor din tara.
 
Astfel, in cadrul proiectului au fost organizate un numar de 114 sesiuni de formare destinate categoriilor profesionale mai sus mentionate, in cadrul carora au fost formati 2750 profesionisti.

Beneficiarii directi ai acestui proiect sunt copiii cu dizabilitati ingrijiti in familie, iar echipele mobile infiintate prin proiect au devenit parte integranta a serviciilor oferite de directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului.

Proiectul s-a inscris in ansamblul observatiilor si recomandarilor formulate in anul 2009 de catre Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului (punctul 61), in lumina Regulilor Standard privind Egalizarea sanselor pentru Persoanele cu Handicap (Rezolutia 48/96 adoptata de Adunarea Generala a ONU), precum si a articolului 23 al Conventiei privind Drepturile Copilului (CDC), avand un buget total de 2.919.052 EUR.


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
drepturile copiluluiministerul munciiautoritati publice

Data aparitiei: 04 Mai 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Rezultatele implementarii proiectului "Cresterea capacitatii autoritatilor publice locale din Romania in vederea sprijinirii copiilor cu dizabilitati in cadrul propriilor familii" Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]