In data de 20 februarie 2012, expertii din cadrul Rentrop & Straton au organizat Seminarul National de Legislatia Muncii si REVISAL, eveniment care s-a bucurat de un real succes atat in randul participantilor, cat si al celor care si-au propus deja sa vina la alte editii sau alte seminarii desfasurate sub egida Grupului de Editura si Consultanta in Afaceri Rentrop & Straton.
Seminariile de legislatia muncii si-au dovedit deja eficacitatea in nenumarate randuri si au reusit sa aduca laolalta, de fiecare data, experti din domeniu care sa dezbata intr-un mod productiv cele mai sensibile sau cele mai importante probleme din domeniu, adesea aduse de ultimele modificari legislative.
Caietele de seminarii imbogatesc pe deplin experienta profesionala a celor care aleg sa participe la seminariile de legislatia muncii si ofera o cantitate valoroasa de informatii specializate, intr-un format profesional.
Va redam doar o parte din continutul unui astfel de caiet de seminar:
Cum inregistram in REVISAL concediul paternal
Exemplu completare revisal - suspendare - concediu paternal
Conform Art. 1din normele metodologice de aplicare a Legii 210 /1999 privind Paternitatea -Titularul dreptului la concediu paternal, prevazut la art. 1 alin. (2) din lege, cu durata de 5 zile lucratoare, este tatal copilului nou-nascut, care participa efectiv la ingrijirea acestuia, indiferent daca copilul este nascut din casatorie, din afara casatoriei sau este adoptat de titularul dreptului.
Art. 2 -Solicitarea pentru acordarea concediului paternal se adreseaza in scris, in primele 8 saptamani de la nasterea copilului, conducerii unitaţii in care tatal isi desfasoara activitatea. Aceasta are obligaţia de a dispune luarea masurilor necesare in vederea acordarii concediului paternal.
Art. 6 - (1) Tatal copilului nou-nascut, care participa efectiv la ingrijirea acestuia, are dreptul la un concediu paternal platit de 15 zile lucratoare, prin majorarea duratei concediului paternal de 5 zile lucratoare cu inca 10 zile lucratoare, daca a obţinut atestatul de absolvire a unui curs de puericultura.
Detalii complete despre seminarii si caietele de semina gasiti aici.
Printre lectorii seminarului s-au numarat:
Raluca Dimitriu
Profesor universitar in cadrul Catedrei de Drept a Academiei de Studii Economice, doctor in drept, specializarea dreptul muncii.
Conducator de doctorate in dreptul muncii
Formator in cadrul programelor de formare continua a magistratilor specializati in dreptul muncii (judecatorii nou-formatelor Tribunale de Munca), organizate de Institutul National de Magistratura. Cadru didactic titular in cadrul INDE (Institut National de Développement Economique).
Rodica Mantescu
Consilier juridic
Licentiata in stiinte juridice
Master "Relatii de munca si industriale" - Universitatea Bucuresti
Experienta profesionala de 10 ani in domeniul dreptului muncii si al asigurarilor sociale, consultanta de specialitate dar si reprezentare in fata instantelor de judecata
Experienta profesionala in domeniul dreptului contencios administrativ si fiscal, consultanta de specialitate si reprezentare in fata instantelor de judecata
Consultant in domeniul contributiilor sociale in cadrul seminariilor organizate de Rentrop & Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri
Autor al lucrarii "Contributii sociale aferente veniturilor impozabile" - Editura Rentrop & Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri.
Experienta in domeniu a acestor lectori (detalii aici cu privire la lista completa a lectorilor invitati) face ca aceste seminarii sa isi dovedeasca eficienta si sa isi mentina bunul renume. Ne dorim ca si pe viitor sa fiti alaturi de noi pe un drum care nu poate sa aduca decat succesul celor care isi doresc sa mearga doar inainte.
Va asteptam la urmatoarele editii! Accesati periodic pagina de SEMINARII pentru a fi la curent cu informatii actualizate despre inscrieri si conditii de participare!