Cum sa faci bani din coaching: profesia care pe unii i-a imbogatit

09 August 2011
09 August 2011
coachingcompaniidezvoltare profesionala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Din ce in ce mai multi profesionisti din piata muncii aleg sa se concentreze si asupra domeniului de coaching. Foarte multe companii  care ofera servicii de training si consultanta au dezvoltat programe de coaching. Toti cei interesati de dezvoltarea profesionala, fie ca sunt manageri, fie ca sunt salariati, au parte de astfel de sedinte de coaching.

Ideea de coaching ar putea veni din traditiile familiilor bogate care obisnuiau sa isi ia tutorele in calatorii pentru a le preda in permanenta si pentru a le dezvolta cunostintele pe parcursul acelor plimbari. Intr-o anumita masura, aceasta metoda se reflecta astazi in metoda consultantului de a fi intotdeauna langa persoana pe care o consiliaza, in timp ce ii indica drumul cel bun.

Coachinul a fost aplicat pentru prima data in mediul de afaceri in anul 1980 de catre John Whitmore, presedinte executiv al Performance Consultants International, si colegii sai. Acesta a infiintat asociatia "Inner Game" in Marea Britanie. Cu ajutorul unei echipe de antrenori, a inceput sa aplice strategii de dezvoltare personala bazate pe ideea ca pentru a avea succes trebuie sa elimini obstacolele interne care blocheaza drumul spre performanta, invatare si bucurie. Lideri in domeniul coachingului, acestia il definesc ca "deblocarea potentialului unei persoane prin maximizarea performantei lor. Este mai degraba util in actul de invatare decat in cel predare".

Coachingul individual sau cel al echipelor isi propune intotdeauna sa mareasca gradul de constientizare si de responsabilitate, doua ingrediente vitale pentru a performa. Se considera ca procesul de constientizare implica o crestere a interesului, a dorintei de a invata si de cunoaste lucruri noi. Responsabilitatea este generata de posibilitatea de a alege intre stima de sine, incredere si auto-motivare.

Coachingul  ajuta si la valorificarea calitatilor unice ale fiecarui individ in incercarea de a-l ajuta pe acesta sa gaseasca cel mai potrivit  drum din punct de vedere al profesiei. Coachingul elimina astfel tendinta de omogenizare prezenta in cazul multor companii care aplicau sisteme standardizate, usor de administrat si gestionat.

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]