Jurnalul Doamnei de la HR: Blocaje de resurse

Jurnalul Doamnei de la HR
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vazand alergatura sau munca ramasa in asteptare in aceasta perioada de alternare a muncii cu odihna si zilele libere, am ajuns sa realizez cate lucruri au ramas blocate in diverse stadii ale realizarii lor. Asa s-au lasat discutii in aer, contracte ramase la cea de t modificare, follow-up care nu a mai fost realizat. Imi veti spune: “Cum sa se intample asta daca lumea nu e la birou? Daca nu se sincronizeaza?”.

Toate aceste lucruri pot fi realizate cu ajutorul unei planificari si a unei eficientizari. Inainte de aceste etape, este totusi nevoie sa plecam de la sursa... Care sunt resursele si cum sau unde le utilizam?

Iata ca in aceasta perioada am vazut tot mai mult cum resursele sunt blocate. Nu va lasati tentati de procesele descrise mai inainte ca ramanand in asteptare. Aceasta este o mica parte. De fapt ceea ce conteaza este unde se blocheaza resursele si aici ma refer la resursele resurselor umane (frumos spus, nu-i asa?).

Asadar, dupa cum mai spusesem si inainte, gasim multi tineri debusolati, dar si adulti ce par a se bloca intr-un loc, pe o functie anume care nu le displace, insa nici nu ii provoaca. Credeti ca acolo isi utilizeaza ei resursele la potential maxim? Sincer, eu ma indoiesc. Este un loc arid in care omul face doar cat este nevoie pentru a-si pastra pozitia si a atinge anumiti indicatori de performanta. Unde vine dorinta de excelenta, ce autodepasire? Nu mai apare caci deja este un loc prea comod pentru a renunta la el.

V-ati gandit vreodata cati oameni sunt in compania in care lucrati blocati astfel? Sunt oameni de diverse varste si cu un nivel de pregatire ce poate varia. Sunt oameni cu suflet, oameni amuzanti sau seriosi, oameni ce au multa anergie, dar vor siguranta sau oameni ce deja au devenit comozi.

In ultimii ani sa tot existat dilema: HR sau TM? Poate ca Talent Management este o denumire ce arata mai bine esenta a ceea ce noi facem. Pana la urma, realizarile noastre sa masoara prin abilitatea de a determina si a ajuta oamenii sa isi foloseasca talentul la potentialul maxim. Ce rost are pana la urma un om cu abilitati exceptionale in companie daca nu si le foloseste?

Iata ca dilemele se inmultumesc. Nu e tocmai usor sa avem in grija aceste aspecte ca omeni de HR. Avand acest aspect in minte, iata ca m-am intalnit de curand prin companie cu un coleg. El e un om energic in general, dar in ziua cu pricina era asa serios, poate chiar trist. L-am intrebat ce a patit pentru a-mi spune doar cateva cuvinte. Era demotivat. De ce? Perspectiva lui era ca nu a mai fost avansat de cativa ani si ca salariul sau a ramas la fel, indicatorii pentru bonusurile de performanta fiind prea mari. Erau poate prea ridicate exigentele sau lipsea dorinta sa de mai mult? Nu voi nega faptul ca pana la urma acesti indicatori sunt inalti tocmai pentru a arata potentialul angajatului, excelenta.

Asa am ajuns sa discut apoi mai pe larg cu el si cu superiorul sau. Se pare ca managementul nu luase in calcul avansarea lui caci nu vazuse aceasta dorinta la el. Nici angajatul nu luase serios in calcul acesta posibiliate. Ar fi vrut mai mult, insa se simtea  bine la acel nivel.

Rezultatul a fost ca au avut loc discutii cu angajatul in cauza privind ceea ce il motiveaza si ceea ce isi doreste mai departe. Dupa cum bine stiti, coachingul functioneaza foarte bine in companii, insa nu toate il au implementat sau il au doar la un nivel informal.

Ca urmare, va provoc astazi ca va ganditi cum ati putea sa ii ajutati pe colegii vostri sa isi foloseasca potentialul cat mai mult. Daca aveti revelatii, va rog sa le impartasiti. Pana atunci, o saptamana plina de inspiratie!

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Jurnalul Doamnei de la HR

Data aparitiei: 30 Aprilie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Jurnalul Doamnei de la HR: Blocaje de resurse Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]