Vazand alergatura sau munca ramasa in asteptare in aceasta perioada de alternare a muncii cu odihna si zilele libere, am ajuns sa realizez cate lucruri au ramas blocate in diverse stadii ale realizarii lor. Asa s-au lasat discutii in aer, contracte ramase la cea de t modificare, follow-up care nu a mai fost realizat. Imi veti spune: “Cum sa se intample asta daca lumea nu e la birou? Daca nu se sincronizeaza?”.
Toate aceste lucruri pot fi realizate cu ajutorul unei planificari si a unei eficientizari. Inainte de aceste etape, este totusi nevoie sa plecam de la sursa... Care sunt resursele si cum sau unde le utilizam?
Iata ca in aceasta perioada am vazut tot mai mult cum resursele sunt blocate. Nu va lasati tentati de procesele descrise mai inainte ca ramanand in asteptare. Aceasta este o mica parte. De fapt ceea ce conteaza este unde se blocheaza resursele si aici ma refer la resursele resurselor umane (frumos spus, nu-i asa?).
Asadar, dupa cum mai spusesem si inainte, gasim multi tineri debusolati, dar si adulti ce par a se bloca intr-un loc, pe o functie anume care nu le displace, insa nici nu ii provoaca. Credeti ca acolo isi utilizeaza ei resursele la potential maxim? Sincer, eu ma indoiesc. Este un loc arid in care omul face doar cat este nevoie pentru a-si pastra pozitia si a atinge anumiti indicatori de performanta. Unde vine dorinta de excelenta, ce autodepasire? Nu mai apare caci deja este un loc prea comod pentru a renunta la el.
V-ati gandit vreodata cati oameni sunt in compania in care lucrati blocati astfel? Sunt oameni de diverse varste si cu un nivel de pregatire ce poate varia. Sunt oameni cu suflet, oameni amuzanti sau seriosi, oameni ce au multa anergie, dar vor siguranta sau oameni ce deja au devenit comozi.
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
40 Modele de Regulament Intern
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
In ultimii ani sa tot existat dilema: HR sau TM? Poate ca Talent Management este o denumire ce arata mai bine esenta a ceea ce noi facem. Pana la urma, realizarile noastre sa masoara prin abilitatea de a determina si a ajuta oamenii sa isi foloseasca talentul la potentialul maxim. Ce rost are pana la urma un om cu abilitati exceptionale in companie daca nu si le foloseste?
Iata ca dilemele se inmultumesc. Nu e tocmai usor sa avem in grija aceste aspecte ca omeni de HR. Avand acest aspect in minte, iata ca m-am intalnit de curand prin companie cu un coleg. El e un om energic in general, dar in ziua cu pricina era asa serios, poate chiar trist. L-am intrebat ce a patit pentru a-mi spune doar cateva cuvinte. Era demotivat. De ce? Perspectiva lui era ca nu a mai fost avansat de cativa ani si ca salariul sau a ramas la fel, indicatorii pentru bonusurile de performanta fiind prea mari. Erau poate prea ridicate exigentele sau lipsea dorinta sa de mai mult? Nu voi nega faptul ca pana la urma acesti indicatori sunt inalti tocmai pentru a arata potentialul angajatului, excelenta.
Asa am ajuns sa discut apoi mai pe larg cu el si cu superiorul sau. Se pare ca managementul nu luase in calcul avansarea lui caci nu vazuse aceasta dorinta la el. Nici angajatul nu luase serios in calcul acesta posibiliate. Ar fi vrut mai mult, insa se simtea bine la acel nivel.
Rezultatul a fost ca au avut loc discutii cu angajatul in cauza privind ceea ce il motiveaza si ceea ce isi doreste mai departe. Dupa cum bine stiti, coachingul functioneaza foarte bine in companii, insa nu toate il au implementat sau il au doar la un nivel informal.
Ca urmare, va provoc astazi ca va ganditi cum ati putea sa ii ajutati pe colegii vostri sa isi foloseasca potentialul cat mai mult. Daca aveti revelatii, va rog sa le impartasiti. Pana atunci, o saptamana plina de inspiratie!