Fondatorul companiei RoCoach, prima companie care furnizeaza servicii exclusive de coaching in Romania are la activ peste 3.500 de ore de executive & business coaching.
In ultimii 10 ani a implementat proiecte de dezvoltare organizationala prin coaching cu peste 100 de companii private din Romania si Sud-Estul Europei (Austria, Grecia, Ungaria, Bulgaria).
Proiectele de coaching pe care le-a dezvoltat si implementat se concentrează pe:
- dezvoltarea capacitatilor de management operational, tactic si strategic;
- transformarea modelelor de afaceri ale antreprenorilor catre atingerea succesului in business;
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
- acompanierea liderilor de business in generarea si implementarea de viziuni noi si în gasirea de noi nise de dezvoltare;
- schimbarea de cultura organizationala: comportamente, relatii, tipuri de interactiuni intre persoanele-cheie din companii;
- facilitarea accesului companiilor-client la nivele superioare de business: strategii noi, securizarea investitiilor in dezvoltare, cresterea cifrei de afaceri, implementarea de noi produse si servicii;
- acompanierea liderilor de business in schimbarea mentalitătilor si a structurilor invechite.
In prezent, este membru al Federatiei Internationale de Coaching (ICF), al European Mentoring & Coaching Council (EMCC) si membru fondator al Asociatiei Romane pentru Coaching (ARC). De asemenea, e membru al catorva retele internationale de coaching si consultanta.
In 2007 a avut onoarea de a primi premiul “Coach Of The Yearâ€, ca recunoastere atat a contributiei sale in cresterea notorietătii coaching-ului in Romania, cat si a rezultatelor activitatii de coaching.
Absolvent al Facultatii de Psihologie cu specializarea in Psihologie Organizationala, urmand apoi Master-ul in Antropologie si Dezvoltare Comunitara (SNSPA). In paralel, a participat la diverse cursuri si formari in domeniile: coaching, mentoring, dezvoltare organizationala, consiliere organizationala, project management, strategic change management.
Redactor legislatiamuncii.ro : Care este cel mai scurt timp in care putem opera schimbarea unei culturi organizationale?
Mihai Stanescu : De obicei, un an de zile. Insa aceste perioade variaza in functie de ce schimbari sunt necesare.
Redactor legislatiamuncii.ro : Coaching, mentoring, dezvoltare organizationala, profesionala si personala: o piata importanta in 2012?
Mihai Stanescu: Categoric da. Cele mai multe business-uri au nevoie sa se redefineasca si sa capete un "competitive edge" pe care sa mizeze puternic. Iar aceste lucruri nu se pot realiza fara o transformare la nivel de practici de management.
Redactor legislatiamuncii.ro : Un angajat sclipitor trebuie sa lucreze neaparat in echipa?
Mihai Stanescu: Am cunoscut multe "staruri" care lucreaza singuri si au rezultate extraordinare. Pe de alta parte, in "lumea 2.0" nimeni nu mai lucreaza complet singur. Am antrenat si continui sa antrenez ASA-numitele "remote teams", echipe formate din oameni care ajung foarte rar sa se vada fata in fata. Ceea ce extinde foarte mult ideea clasica, traditionala de echipa.