Nu doar romanii par sa fie mai mereu in cautarea unui nou loc de munca. Potrivit unor studii intocmite recent, cel putin 60% dintre angajati ar accepta un loc de munca in alta tara, in vreme ce mai putin de o treime din totalul angajatilor prefera sa lucreze oriunde in lume.
Raportul realizat de firma de recrutare Manpower indica, in acelasi timp, ca motivatia principala a peste un sfert dintre angajati de a pleca sa lucreze in alta tara o reprezinta recesiunea. Mai mult decat atat, circa 25% dintre angajati ar fi de acord cu relocarea permanenta intr-o alta tara.
In aceasta perioada, cele mai multe oferte de angajare par sa vina din tari precum India, Brazilia, Taiwan, Turcia si Singapore, multi dintre angajatorii de aici fiind in prezent concentrati asupra unui nou val de recrutari.
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
In plus, cei care nu mai sunt multumiti de locul lor de munca si nu se tem de oportunitatea de a lucra intr-o alta tara, isi pot cauta un alt job printre ofertele afisate de angajatori din China, Argentia, Costa Rica, Hong Kong, Australia si Noua Zeelanda. In schimb, chiar daca oferta pare bogata la nivel mondial, in ceea ce priveste rata de concretizare a acestor planuri de angajare, primele locuri par sa fie detinute de Turcia, Romania, Bulgaria si Polonia.