Atentie: Fisa Postului devine obligatorie de la 1 mai pentru fiecare angajat!

fisa de postfise de postfisa postului
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stiati ca de la 1 mai sunteti obligat sa intocmiti fisa postului pentru fiecare din angajatii dvs.?

DA! Fisa postului reprezinta un document obligatoriu, conform Codului Muncii 2011. De aceea, in mod categoric, NU neglijati fisele de post ale angajatilor dvs.!

.....101 Fise de Post, pentru Detalii Click Aici

Foarte multe persoane ne intreaba in aceste zile daca "Este leg al ca in fisa postului sa se inscrie o formula generala, gen “Raspunde de intocmirea corecta a tuturor dispozitiilor primite de la superiorii ierarhici”?

Raspunsul este Nu, in nici un caz!

Nu puteti mentiona, la atributiile postului, doar o formula de tipul "Raspunde de intocmirea corecta a tuturor dispozitiilor pe care le primeste de la conducerea executiva a societatii." Este obligatorie detalierea (precizarea) atributiilor, a sarcinilor si a responsabilitatilor postului.

Mai multe detalii in legatura cu solutii la astfel de probleme puteti gasi doar in 101 Modele de FISE DE POST!

Intre post si felul muncii exista o relatie directa, fisa postului fiind un document anexa la contractul individual de munca, prin care se definesc principalele sarcini ce caracterizeaza munca salariatului!

Un document foarte important, asadar, aceasta fisa postului. Iata, mai jos, tot ce trebuie sa stiti despre fisele de post din firma dvs., pentru a evita necazuri majore cu propriii angajati si, desigur, cu inspectorii ITM.

Fisa postului este un document care precizeaza:

- sarcinile si responsabilitatile ce ii revin titularului postului

- conditiile de lucru

- rezultatele asteptate

- modalitatea de recompensare

- relatiile postului cu altele din cadrul firmei

Este un document asumat si semnat de salariat la angajare si care se anexeaza contractului individual de munca.

Evitati sa platiti o amenda intre 1.500 si 2.500 de lei!

Amenda aceasta se aplica daca denumirile posturilor din fisele de post nu se regasesc in COR (art. 15 din Legea 76/2002). Iata, asadar, ca lucrurile se complica: nu numai ca trebuie sa aveti fise ale postului pentru fiecare post din firma, aceste fise trebuie sa fie si corect intocmite!

Problema este ca o fisa a postului bine intocmita este foarte greu de gasit. Nu exista o sursa sau un model unic pentru o anumita fisa postului, ceea ce duce la multe confuzii legate de denumire, continut etc. Circula tot felul de variante si modele. Unele dintre ele de-a dreptul periculoase pentru firma dvs.! De ce sa riscati?

Va oferim 101 modele de fise ale postului gata redactate, grupate intr-o lucrare de exceptie: 101 modele de FISE DE POST

....citeste detalii Aici


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
fisa de postfise de postfisa postului

Data aparitiei: 29 Aprilie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Atentie: Fisa Postului devine obligatorie de la 1 mai pentru fiecare angajat! Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Varsaminte pentru persoane cu handicap neincadrate. Cum aplicam Legea 448 din 2006?SSM: Manevrare macara-obligatiiRegresul angajatorului sanctionat contraventional impotriva propriului salariatStudiu de caz: Responsabilitatile incluse in FISA DE POST a unui lucrator desemnatSe aplica sanctiuni pentru neprezentarea la controlul medical periodic de medicina muncii?

ULTIMELE ARTICOLE

Norme SSM - Accidentarea prin utilizarea incorecta a echipamentului de muncaNorme SSM: responsabilitati specifice operatorilor RSVTIFisa postului pentru consilier economist in gestiune economicaFisa postului pentru Director ComercialLipsa fiselor SSM si neefectuarea instruirii periodice. Ce SANCTIUNI se vor aplica?
Mai multe articole despre fisa de post

ARTICOLE SIMILARE

Fisa postului pentru Specialist Relatii PubliceFisa de post asistent medical gradinitaModalitatea de stabilire a obiectivelor de performantaModificare cod COR in Contractul de MuncaOrganizarea corecta a muncii in contextul COVID-19 este vitala. Totul despre telemunca, Kuzarbeit si ReviSal

ULTIMELE ARTICOLE

Afacere in HORECA - totul despre regulamentul intern, fisele de post si contabilitateFisa de post pentru un tehnician proiectantReorganizarea functiilor interne - stabilirea functiilor si a codurilor CORFisa postului pentru consilier economist in gestiune economicaFisa postului pentru Director Comercial
Mai multe articole despre fise de post
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]