Desemnati persoana potrivita pentru activitatea de protectia muncii

04 Aprilie 2011
04 Aprilie 2011
securitatesanatate in munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sanctiune

Raspundeti contraventional si puteti fi sanctionat cu amenda de la 3.500 de lei la 7.000 de lei daca nu va respectati obligatiile legale referitoare la desemnarea unuia sau mai multor lucratori care sa se ocupe de activitatile de protectie si de activitatile de prevenire a riscurilor profesionale din organizatia pe care o conduceti.

In calitate de angajator, aveti obligatia de desemna prin decizie scrisa unul sau mai multi lucratori care sa se ocupe de activitatile de prevenire si protectie. Desemnarea se va face numai din randul lucratorilor cu care ati incheiat contract individual de munca cu norma intreaga.

Acesti angajati se vor numi lucratori desemnati si, pentru ca ei sa-si poata desfasura activitatea in mod nestingherit, va trebui sa respectati cel putin urmatoarele conditii:

  • sa le asigurati timpul necesar pentru a-si putea indeplini obligatiile ce le revin prin lege odata ce au fost desemnati. Ei va trebui sa fie implicati, in principal, in activitatile legate de securitatea si sanatatea in munca si, cel mult, in alte activitati complementare;
  • sa nu ii prejudiciati ca urmare a activitatii lor de protectie si de prevenire a riscurilor profesionale.

Pentru a putea sa desfasoare activitatile de prevenire si protectie, lucratorul desemnat trebuie fie sa indeplineasca cel putin cerintele minime de corespunzatoare nivelului mediu de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca, fie sa aiba pregatirea pentru ocupatia specifica de tehnician de securitate si sanatate in munca.

INFO

Numarul de lucratori desemnati depinde de marimea organizatiei si/sau de riscurile la care sunt expusi lucratorii, precum si de distributia acestora in cadrul organizatiei.

NOUTATI din Legislatie muncii

S-a modificat legislatia privind acordarea DIRNEI!


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]