Guvernul a cedat si a amanat semnarea contractului-cadru intre CNAS si medicii de familie

24 Martie 2011
24 Martie 2011
medici de familiecontract-cadruCNASAttila Cseke
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Protestele medicilor de familie vizavi de contractul-cadru cu Casa Nationala a Asigurarilor de Sanantate au avut succes. Acestia au refuzat sa semneze acest contract pe anul 2011, pana la termenul initial de 1 aprilie, pe motiv ca ministerul le impune sa asigure servicii medicale suplimentare, care nu pot fi decontate de CNAS si care nu ofera niciun avantaj asiguratilor de vreme ce subventiile sunt conditionate.

Attila Cseke, ministrul Sanatatii, a anuntat ca termenul a amanat pana pe 1 iunie: "Se vor incheia acte aditionale pe contractul-cadru aflat in vigoare pe urmatoarele doua luni".

Ministerul Sanatatii sustine ca fondurile destinate medicilor de familie nu s-au diminuat in ultimii doi ani, insa ministerul doreste ca, in 2011, finantarea sa se faca 50% in functie de numarul de pacienti inregistrati la un anumit doctor de familie si 50% in functie de numarul serviciilor medicale prestate de medicul respectiv.

Spitalele vor fi finantate, pana la 1 iunie, cand va intra in vigoare contractul-cadru din sanatate, in cinci clase de competenta, iar fiecare unitate va fi finantata in functie de clasa in care va fi incadrata, corespunzator competentei.

Clasificarea spitalelor a fost stabilita de Guvern prin aprobarea Strategiei nationale de rationalizare a spitalelor si a sistemului de sanatate pentru 2011-2012.

Fiecare unitate sanitara va trebui sa faca o autoevaluare, care sa fie verificata de Directia de Sanatate Publica, iar in urma verificarii acestor evaluari Ministerul Sanatatii va emite un ordin de clasificare a spitalelor.

In ceea ce priveste procesul de acreditare a spitalelor, Cseke a declarat ca termenul pana la care acestea pot depune cereri pentru obtinerea acreditarii nu va mai fi prelungit.

"Spitalul care nu face cerere de acreditare va pierde dreptul de a i se aloca fonduri publice. Procedura de clasificare are un termen clar si ferm prevazut. Mesajul catre managerii de spitale si catre autoritatile locale este sa ia in serios acel termen. Mai sunt trei luni si ii rog sa depuna aceea documentatie pentru acreditare" a spus ministrul Sanatatii.

El a aratat ca finantarea sistemului spitalicesc trebuie regandita, avand in vedere si faptul ca se preconizeaza intrarea in vigoare a directivei europene care liberalizeaza serviciile de sanatate in statele membre ale UE.
NOUTATI din Legislatie muncii

S-a modificat legislatia privind acordarea DIRNEI!


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]