CNAS: Noi reglementari privind modul de acordare a concediilor medicale

anunt cnas concedii medicalecota asigurare cnas our 74/2021
CNAS: Noi reglementari privind modul de acordare a concediilor medicale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
 
La solicitarea Ministerului Sanatatii si a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta din 30 iunie a.c., o Ordonanta de Urgenta (OUG 74/2021) care cuprinde o serie de masuri privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate menite sa vina in sprijinul persoanelor asigurate aflate in incapacitate temporara de munca. (...)
 
De asemenea, se asigura punerea in aplicare a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 244/2021, in sensul stabilirii faptului ca asiguratii au dreptul la concediu si indemnizatie pentru ingrijirea copiilor cu afectiuni grave in varsta de pana la 18 ani, nu pana la 16 ani, cum a fost reglementat pana in prezent.
 
Persoanele care se deplaseaza in interes personal in zone in care exista epidemie, risc epidemiologic sau biologic cu un agent inalt patogen, desi cunosc aceste conditii la momentul initierii deplasarii si care, la intoarcerea pe teritoriul Romaniei, pentru a nu deveni  factori de risc pentru persoanele cu care vin in contact, intra in concediu de carantina, vor beneficia de indemnizatie suportata din FNUASS pentru o perioada de 5 zile, fata de 14 zile, cum a fost prevazut pana acum.
 
Noul mecanism de acordare a certificatelor de concediu medical prevede evaluarea starii de sanatate si monitorizarea pacientilor, in vederea recuperarii capacitatii de munca a persoanei asigurate si reinsertiei socio-profesionale a acesteia. Astfel, medicii curanti vor intocmi unui plan de urmarire a evolutiei bolii, iar perioadele de concediu medical pentru fiecare episod de boala se vor acorda in cel putin doua etape.
 
„Toate aceste reglementari au ca scop respectarea drepturilor la concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate in mod echitabil, dar si gestionarea corecta si eficienta a costurilor suportate din FNUASS", a declarat Adrian Gheorghe, presedintele CNAS.
 
Reglementarile vor intra in vigoare incepand cu data de 1 august a.c, data pana la care se vor actualiza si normele de aplicare ale actului normativ aprobat azi, pentru a asigura implementarea unitara la nivel national.


 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anunt cnas concedii medicalecota asigurare cnas our 74/2021

Data aparitiei: 01 Iulie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

CNAS: Noi reglementari privind modul de acordare a concediilor medicale Nota: 3.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]