Ministrul a mai declarat ca toti angajatii se compara cu medicii in momentul de fata si vor sa le fie majorate salariile direct pe grila din 2022, a precizat Lia Olguta Vasilescu pentru postul de televiziune national:
"Toata lumea se compara cu medicii acum. Toata lumea vrea sa creasca la nivelul de salarizare al medicilor. Toata lumea vrea sa creasca direct pe grila din 2022. Bugetul de stat nu isi permit aceste cresteri. Daca ne permiteam aceste cresteri, puneam de la inceput, nu mai era nicio crestere etapizata. Puneam la toti cat apare in casuta din 2022 si era reglat, era perfect echilibrat sistemul. Dar este o lege a cresterilor salariale. Anul trecut am avut 22% cresteri in sistemul bugetar, pe medie. Anul acesta, fiind acest transfer al contributiilor, este cel mai greu an din punct de vedere al legii salarizarii. Dar cresterile vor fi in perioada urmatoare. (...) am mai facut o exceptie pentru personalul didactic, care are de la 1 martie o crestere de 20%", a explicat Olguta Vasilescu, conform Agerpres.
Vasilescu a explicat si de ce exista nemultumiri in sistemul de sanatate, avand in vedere ca salariile nu au urcat pe grila din 2022 pentru toti angajatii, ci doar pentru medici si asistente:
"Pentru ceilalti vor creste gradual pana in 2022: biologi, chimisti etc. Hai sa comparam biologul si chimistul din spital cu cel care a terminat o facultate de chimie si biologie si este profesor si o sa vedem ca oricum sunt mult peste. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca si ei primesc sporuri. Si ei vor creste ca si salarizare, dar vor creste etapizat. (...)", a mai mentionat ministrul Muncii.
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
250 Modele Fise de Post
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Brancardierii si infirmierele au avut venituri diminuate in martie din cauza sporurilor reduse. Motivul? Imposibilitatea de a ajunge la o concluzie comuna cu sindicatele. Ministrul a specificat ca sindicatele medicilor doreau sa mentina sporurile, pe cand cele care sustineau brancardierii si infiermerele doreau ca sporurile medicilor sa fie diminuate pentru mentinerea veniturilor.
"A fost un regulament de sporuri care s-a lucrat la Ministerul Sanatatii. Eu am spus: legea este facuta, salariile astea sunt, regulamentul de sporuri va rog sa-l discutati cu sindicatele. (...)", a concluzionat Lia Olguta Vasilescu.
Medicii romani se vor pensiona la varsta de 67 de ani! Ce a decis Camera Deputatilor
Camera Deputatilor a votat favorabil proiectul de lege care modifica varsta de pensionare a medicilor, pentru a doua oara consecutiv. In acest context, medicii, atat barbati cat si femei, ar trebui sa se pensioneze la varsta de 67 de ani, in mod obligatoriu. Daca proiectul care modifica Legea nr.95/2006 va fi promulgat de presedintele Iohannis, aceasta modificare se va aplica la nivel de tara. Medicii vor putea sa...>>>