Care sunt veniturile maxime care pot fi realizate in CCC in 2020?

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
06 Iulie 2020
06 Iulie 2020
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
indemnizatie crestere copil 2020limita venit indemnizatie ccccuantum minim indemnizatie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In ce masura o salariata aflata in concediu crestere copil in 2020 poate obtine un venit in ultimele 6 luni din acest an in afara de indemnizatia de CIC si fara sa ii afecteze indemnizatia?
 
 
Raspunsul specialistului:
 
Conform art. 16 alin. (3) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, prin exceptie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspendain cazul in care persoana indreptatita se aflain una sau mai multe dintre urmatoarelesituatii:
 
a) primeste diverse sume in baza legii, a contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitatiin perioada de concediu;
b) primesteindemnizatiiin calitate de consilier local sau judetean, indiferent de nivelul acestora;
 
c) realizeaza, in decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitatiin perioada de concediu, al caror nivel net nu depaseste de 5 ori cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2).
 
Intrucat textul prevede ca limita de 5 ori cuantumul minim al indemnizatiei (6250 lei) se realizeaza in decursul unui an calendaristic si nu pe an apreciem ca aceasta poate fi realizata in anul 2020 indiferent de data la care persoana a intrat in concediu pentru cresterea copilului. Aceasta inseamna, din punctul nostru de vedere, ca limita nu se calculeaza proportional cu perioada in care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului.
 
Avand in vedere ca depasirea limitei are o consecinta grava si anume suspendarea indemnizatiei, consideram necesar sa solicitati si punctul de vedere al agentiei pentru prestatii sociale judetene sau a  municipiului Bucuresti.
 
 
 
Raspuns oferit de Rodica Mantescu, Specialist in legislatia muncii, pentru PortalCodulMuncii.ro
 
 


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]