Acest lucru trebuie sa se petreaca intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii.
"Daca am facut act aditional de modificare a functie cu perioada de proba de 90 zile calendaristice si persoana respectiva nu este ok sa ramana pe aceasta noua functie cum se face revenirea la functia initiala? Prin ce documente? Avem nevoie de acordul salariatului? Trebuie sa semneze act aditional sau se poate face revenirea fara acordul acestuia?", intrebari extrase din PortalCodulMuncii.ro.
Incepem prin a mentiona ca, daca CIM nu este suspendat, partile pot hotari modificarea elementelor acestuia inclusiv a felului muncii.
Asadar, regula privind modificarea functiei potrivit Codului muncii o reprezinta acordul partilor raportului de munca, angajator si salariat, deci prin intocmirea unui act aditional la contractul individual de munca al salariatului.
Modificarea temporara a felului muncii, aceasta se poate realiza in mod exceptional, prin detasare, insa numai cu acordul salariatului in cauza, in conformitate cu dispozitiile art. 45 din Codul muncii.
Portal Codul Muncii
Diurna legala in Romania si in strainatate
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Angajatorul poate modifica temporar locul si felul muncii, fara consimtamantul salariatului, in cazul unor situatii de forta majora, cu titlu de sanctiune disciplinara sau ca masura de protectie a salariatului, in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod. Aceste dispozitii legale de exceptie au caracter imperativ, asadar modificarea temporara a felului muncii poate fi dispusa numai cu respectarea acestor prevederi legale.
In concluzie, salariatul angajat cu CIM pe o functie va putea desfasura o alta activitate, specifica unei alte functii, prin modificarea CIM in privinta felului muncii prin incheierea unui act aditional la contract.
Sursa: PortalCodulMuncii