Inspectia Muncii: 3 milioane de controale in 22 ani de activitate

inspectia muncii contractul de muncacontroale inspectori muncacontroale inspectia muncii
Inspectia Muncii: 3 milioane de controale in 22 ani de activitate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Cu ocazia Zilei Inspectiei Muncii, inspectorul general de stat Dantes Nicolae Bratu a precizat ca au fost efectuate, in cei 22 de ani de activitate, peste trei mlioane de controale si au fost aplicate milioane de sanctiuni, fiind totodata cercetate 115.799 de accidente de munca.
 
"22 de ani de activitate a Inspectia Muncii inseamna peste 3.000.000 de controale si milioane de sanctiuni contraventionale aplicate, sute de mii de persoane identificate in situatii de munca nedeclarata, peste 5.000.000 de masuri dispuse pentru remedierea deficientelor constatate si cercetarea a 115.799 de accidente de munca, inclusiv accidente colective, mortale si soldate cu invaliditate.(...) De-a lungul timpului, ne-am straduit ca, prin toate actiunile noastre, de informare, de constientizare sau de control preventiv, sa fim activi si responsabili. Periodic, efectuam analize aplicate, urmarind indeplinirea obiectivelor stabilite pana la materializarea acestora in rezultate concrete, masurate in impactul si efectele asupra mediului de munca. Pana in acest moment, cu resursele avute la dispozitie, putem afirma ca, de 22 de ani, am reusit sa ne indeplinim misiunea, sa fim la nivelul asteptarilor, adica o institutie puternica si de referinta, cu un rol important pe plan social", a precizat Dantes Nicolae Bratu in mesajul citat de Agerpres. 
 
De asemenea, acesta a subliniat faptul ca in prezent institutia are in fata provocarea majora a informatizarii la nivelul tuturor componentelor activitatii sale. 
 
"La 22 de ani de la infiintarea in forma actuala, suntem in fata celei mai mari provocari, aceea a informatizarii in toate componentele activitatii noastre. Suntem atenti la tendintele si schimbarile din domeniul muncii, la dinamica pietei muncii si la noile tehnologii care permit locuri de munca mai flexibile, cu persoane care lucreaza in afara orelor de baza si a contractelor de munca standard, astfel incat sa raspundem asteptarilor beneficiarilor nostri, angajati si angajatori, si sa le punem la dispozitie facilitati in gestionarea relatiilor de munca, in pas cu tendinta actuala de digitalizare.

Cu toate ca, de mai bine de 10 ani, Inspectia Muncii gestioneaza cu succes aplicatia REGES/REVISAL, care a ajuns una dintre cele mai importante platforme operationale, un obiectiv de strategie nationala, datorita efortului continuu de a gasi solutii care sa vina in sprijinul obiectivului nostru de a implementa tehnologia informatiei prin cele mai sigure servicii si retele de comunicatii, ne-am dorit mai mult si am lansat, anul trecut, aplicatia pentru inregistrarea zilierilor, denumita Inspectia Muncii, prima aplicatie mobila din administratia publica centrala, care vine in sprijinul angajatorilor si reprezinta singura modalitate legala de inregistrare a activitatilor prestate de zilieri, fiind atat in avantajul angajatorului, cat si al lucratorului, ambii beneficiind, astfel, de protectia legii. Anul acesta am definitivat proiectul REGES online, care este tot mai aproape de a fi realizat, suntem optimisti", a afirmat Dantes Bratu.
 
De asemenea, a fost aratat faptul ca, in prezent, institutia organizeaza si campanii de control si de constientizare pe teme de interes identificate la nivel comunitar, utilizand, in acest scop, metode de inspectie si instrumente de formare a inspectorilor de munca similare celor folosite de organismele de inspectie a muncii din statele membre ale UE, aliniindu-ne astfel initiativelor organismelor europene in domeniu. in vederea realizarii prioritatilor strategice la nivel european in domeniul de competenta, a activitatilor Comitetului inaltilor Responsabili cu Inspectia Muncii (SLIC) si ale Comisiei Europene, Inspectia Muncii participa la grupurile de lucru ale CE si ale altor organisme europene.


 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
inspectia muncii contractul de muncacontroale inspectori muncacontroale inspectia muncii

Data aparitiei: 13 Iulie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Inspectia Muncii: 3 milioane de controale in 22 ani de activitate Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]