Despre pensii si politicile in domeniul ocuparii fortei de munca

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
12 Octombrie 2015
12 Octombrie 2015
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
pensiipensieindemnizatie de somaj
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conform unui raport publicat de Comisia Europeana, viitoarele generatii de pensionari ar putea sa beneficieze de pensii adecvate in situatia in care lucratorii ar avea posibilitatea de a ramane activi profesional pana la varsta legala de pensionare.

Mai mult, politicile in domeniul ocuparii fortei de munca ar trebui sa le ofere protectie si celor care nu pot ramane activi destul timp astfel incat sa acumuleze suficiente drepturi de pensie.

„Recentele reforme ale sistemelor de pensii s-au concentrat pe asigurarea de pensii pentru un numar mult mai mare de persoane varstnice fara ca finantele publice sa fie destabilizate. Se poate face insa acest lucru doar daca se ofera marii majoritati a populatiei destule oportunitati de a continua sa lucreze pana cand ajunge la varsta legala de pensionare, care se preconizeaza ca va creste in intreaga UE. Prioritatea noastra trebuie sa fie aceea de a investi suficient de mult in competentele si in sanatatea oamenilor pentru a le permite sa utilizeze aceste oportunitati. Trebuie, de asemenea, sa fim solidari cu cei care nu pot face acest lucru si care ar putea sa fie nevoiti sa se bazeze pe indemnizatii de somaj sau prestatii de invaliditate inainte de a ajunge la varsta de pensionare.”, a precizat Marianne Thyssen, comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale, competente si mobilitatea fortei de munca.

Potrivit raportului, pensiile ofera in prezent majoritatii populatitei suficienta protectie impotriva saraciei. Chiar si pe durata crizei, persoanele in varsta au beneficiat de protectie mai buna decat alte categorii. Cu toate acestea, mai multe state membre trebuie insa sa depuna in continuare eforturi pentru eliminarea riscurilor legate de saracie si pentru garantarea sigurantei venitului pentru persoanele varstnice.

Mai mult, conform raportului, femeile sunt mai expuse la saracie, avand pensii mai mici decat barbatii, din cauza salariilor mai reduse si a vietii profesionale mai scurte, ca urmare a indatoririlor familiale.

Sursa: Comisia Europeana

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]