Ce spune Consiliul Concurentei despre furtul de angajati

04 Octombrie 2013
04 Octombrie 2013
Angajare si Concediereconcurenta neloialaConsiliul Concurenteifurtul de angajati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Furtul de angajati de la concurenta a fost un subiect atins de catre presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoi, in cadrul conferintei "Mediafax Talks about Competition", editia a VI-a, care a avut loc la hotelul InterContinental, joi, in Bucuresti.

Potrivit unei legi la care se lucreaza in acest moment, angajarea unor persoane de la o firma concurenta nu va mai fi considerata concurenta neloiala, a declarat Bogdan Chiritoiu.

In plus, acesta a mentionat ca prin proiectul de lege la care lucreaza Consiliul Concurentei, se vor face modificari prin care va fi privita diferit angajarea persoanelor de la firma concurenta, adaugand ca fiecare persoana trebuie sa fie libera sa aleaga unde lucreaza.

"Sunt o serie de fapte excesiv reglementatre. Se considera ca sunt contraventii (...) de exemplu, faptul ca un concurent angajeaza, "fura" in ghilimele, un angajat. Reglementarile in vigoare (...) spun ca in acest caz se face concurenta neloiala. De cand iobagia a fost abolita in secolul XIX, oamenii pot alege unde sa lucreze. Sunt oameni care pleaca de la o casa de avocatura si-si fac propriul cabinet, iar unii clienti pleaca cu ei. Domne, eu vreau sa vorbesc cu Popescu. imi place Popescu. Mi se pare normal. Nu vad nimic anticoncurential in asta", a spus Chiritoiu la conferinta MEDIAFAX Talks about Competition.

Chiritoiu a aratat ca proiectul de lege a fost discutat deja cu mediul de afaceri, astfel incat actul normativ sa fie cat mai clara, si cat se poate de liberala.

"Prin acest act normativ vrem sa eliminam suprapunerile de reglementare si sa lasam piata cat mai liberala. Mediul de afaceri s-ar putea sa reactioneze, uneori este mai interventionist decat noi", a spus Chiritoiu.


Sursa: Mediafax

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]