Ce sfat da Consiliul Concurentei firmelor cu spatii inchiriate si cu activitatea inchisa in starea de urgenta

Isabela Alexe
Isabela Alexe
16 Iunie 2020
16 Iunie 2020
Isabela Alexe
Isabela Alexe
consiliul concurenteichirie spatii inchiriaterenegociere contract
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Printr-un comunicat oficial, Consiliul Concurentei recomanda firmelor care au spatii inchiriate in centrele comerciale sa-si negocieze independent conditiile contractuale cu proprietarii/administratorii centrelor, intrucat coordonarea comportamentului pe piata sau a preturilor poate fi sanctionata din perspectiva regulilor de concurenta nationale si europene, atrage atentia.
 
In conditiile in care multe firme au precizat ca nu isi deschid magazinele din centrele comerciale care cer in continuare plata integral a chiriei pentru ultimele luni desi firmele nu au avut activitate, recomandarile Consiliului Concurentei vizeaza solutionarea acestor cazuri.
 
De asemenea, se aduce la cunostinta firmelor mici afectate de criza generata de pandemia de coronavirus ca pot apela la un mediator, la asociatie sau la un alt tert pentru a le reprezenta interesele in relatia cu proprietarii/administratorii centrelor comerciale, dar trebuie sa respecte regulile de concurenta.
 
"Companiile mici care au fost inchise si care au inregistrat pierderi in aceasta perioada pot fi reprezentate de un intermediar, astfel incat concurentii sa nu faca schimb de informatii sensibile, cum sunt preturile, politica comerciala etc. In acelasi timp, recomandam firmelor sa ne consulte cu privire la compatibilitatea initiativelor lor cu legislatia in domeniul concurentei", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.
 
Companiile pot contacta Autoritatea de Concurenta la adresa presedinte@consiliulconcurentei.ro.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]