3 secrete indubitabile pentru o cariera de succes continuu

cariera de successucces in carieracariere stralucite
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Nu mai avem joburi. Avem cariere. De la o varsta incolo, nu iti mai permiti sa prestezi servicii pentru bani. Acesta este adevarul pur si deloc dureros. Nu mai poti sa muncesti pentru bani pentru ca trebuie sa muncesti pentru tine, pentru profesionistul care valoreaza oricat isi propune, direct proportional cu cat munceste in directia pasiunilor sale.

Aceasta si este ratiunea de a intra in campul muncii, de la bun inceput. Este si motivul pentru care parintii nostri au depus toate eforturile financiare si non-financiare pentru a investi in pregatirea noastra educationala. Au vrut sa ajungem in punctul in care vom incepe sa cladim cariere, adevarate imperii in universul profesional.

Si vom reusi, mai mult ca sigur, insa cu mai mult sau mai putin succes, de la o persoana la alta.

In mod concret, indiferent de avantajele de la inceputul vietii de carierist, indiferent de calitatea sacoului pe care il poti la interviul de selectie, indiferent de cat de frumos suna accentul tau in limba engleza sau cat de mult timp ai studiat, exista o alta perspectiva de care sa tinem cont pentru succes in cariera:

1. Motivatia de care te folosesti pentru a-ti construi cariera. Un profesionist lipsit de motivatie nu valoreaza mai mult decat un amator care tocmai si-a descoperit pasiunea, menirea, cariera ideala.

Acolo unde exista motivatie adevarata, cu siguranta avem pasiune din plin. Fara pasiune pentru ceea ce faci, nu ai cum sa te trezesti dimineata cu zambetul pe buze. Vei amana trezirea, iti garantez solemn. Vei apara butonul snooze de cateva ori la rand sau nu vei auzi alarma.

Vei ajunge la munca tarziu. Te vei lasa ghidat orbeste de alti oameni. Vei copia colegii si asta se intampla pentru ca inca nu ai o voce a ta, o voce personala, un drum pe care sa stii ca daca il pastrezi, te va duce in locul in care iti doresti sa iti petreci restul vietii.

2. Pasiunea pe care o urmezi. Stiti cum se spune... Si pe buna dreptate, de altfel... Nu urmari banii. Urmareste-ti pasiunea si banii vor veni de la sine si fara efort. Omul care vine la munca pentru ca aici isi urmeaza pasiunea, vine fara efort, fara greutate, fara sa isi caute scuze ca nu a terminat un proiect la timp, fara sa numere orele pana cand iese pe usa biroului, fara sa fie presat de superiorii sai sa se dezvolte din punct de vedere profesional.

In mod concret, pasiunea trebuie sa fie parghia de care ne folosim pentru a ne asigura ascensiunea profesionala.

Pasiunea este asemanatoare cu intrerupatorul de lumina. Face, la propriu, lumina in munca ta, iti da un sens, o directie, un motiv sa apesi si mai tare pe pedala de viteza catre obiectivele pe care vrei sa le indeplinesti.

3. Curajul profesional de care dispui si pe care il formezi in timp.

Nu avem toti curaj profesional la primele joburi. Este greu sa te impui cand ai 20 de ani si imparti flyere pe strada. Dar este trist daca la 35 de ani inca nu ai curajul profesional necesar pentru a lua decizii care sa te puna pe tine in avantaj, daca nu ai puterea de a-ti alege o directie profesionala, daca inca te mai bate vantul de aici pana dincolo, daca inca nu ai forta necesara de a alege un loc de munca in care principiile tale sa se alinieze cu ale companiei si unde sa simti ca te dezvolti cu adevarat.

Curajul profesional se contureaza in timp si doar in cazul celor care pot renunta la zona de confort, un loc pe cat de calduros, pe atat de inselator.


Sa aveti succes, cariere stralucite si curaj profesional!



NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cariera de successucces in carieracariere stralucite

Data aparitiei: 12 Ianuarie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

3 secrete indubitabile pentru o cariera de succes continuu Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Dovada veniturilor. Adeverinta pentru pensieIntrebare: De la aparitia Legii 360/2023, primim solicitari de la angajati in care ne cere o adeverinta de vechime cu veniturile defalcate pe categorii: salariu de incadrare, regie, acord, sporuri diverse, prime, salariu brut, incasate incepand cu anul 1986 pana in 2001, din statele aflate in arhiva nu reusim sa identficam daca toate aceste venituri au fost supuse contributiei de pensie. Stim sigur ca societatea si-a achitat intotdeauna contributiile catre buget in conformitate cu legea in vigoare din...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Deducerea personala in luna angajariiIntrebare: Un angajat isi schimba locul de munca in cursul lunii, Astfel, pana in 10 aprilie lucreaza la angajatorul X si din 11 aprilie lucreaza la angajatorul Y. Poate beneficia de deducere in ambele locuri?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]