PSI: Cand sunt necesare avizele si/sau autorizatiile de securitate la incendiu?

Gabriela Dita
Gabriela Dita
11 Februarie 2013
11 Februarie 2013
Gabriela Dita
Gabriela Dita
PSIautorizatiile de securitateincendiu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand sunt necesare avizele si/sau autorizatiile de securitate la incendiu si cine are obligatia obtinerii lor?

Stingatoare de incendiu

Ghid Protectia Impotriva Incendiilor


Obtinerea avizului si/sau a autorizatiei de securitate la incendiu este necesara inainte de:

­- inceperea lucrarilor de executie la constructii si instalatii tehnologice noi;
­- dezvoltarea, modernizarea sau schimbarea destinatiei constructiilor si instalatiilor tehnologice existente,
­- punerea in functiune a constructiilor si instalatiilor tehnologice.

Obligatia solicitarii si obtinerii avizelor si/sau a autorizatiilor de securitate la incendiu revine persoanei fizice sau juridice care finanteaza si realizeaza investitii noi sau interventii la constructiile existente ori, dupa caz, beneficiarului investitiei.

Care este diferenta intre avizele si autorizatiile de securitate la incendiu?

Avizele de securitate la incendiu sunt actele emise de catre inspectoratele judetene si al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta, dupa verificarea de conformitate cu prevederile reglementarilor tehnice in vigoare a masurilor de aparare impotriva incendiilor, adoptate in documentatiile tehnice ale lucrarilor de constructii, pentru indeplinirea cerintei esentiale - securitate la incendiu - a constructiilor, instalatiilor si a altor amenajari.

Autorizatiile de securitate la incendiu sunt actele administrative emise de catre inspectoratele judetene si al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta, prin care se certifica, in urma verificarilor in teren si a documentelor privind realizarea masurilor de aparare impotriva incendiilor, indeplinirea cerintei esentiale - securitate la incendiu - la constructii, instalatii si alte amenajari.

Când se emit avize de securitate la incendiu?

Avizele de securitate la incendiu se emit in urmatoarele situatii:

1) Când sunt solicitate prin certificatele de urbanism in vederea emiterii autorizatiilor de construire, pentru categoriile de constructii si amenajari aprobate prin lege;

2) Pentru lucrarile de schimbare a destinatiei si/sau de modernizare la constructii si amenajari existente, care nu necesita autorizatii de construire, atunci când, in urma executarii lucrarilor, constructiile si amenajarile respective se incadreaza in categoriile aprobate, potrivit legii, prin hotarâre a Guvernului prevazuta la lit. a), pentru care este necesara avizarea privind securitatea la incendiu;

3) Pentru amplasarea constructiilor in interiorul parcelelor si asigurarea posibilitatilor de acces la drumurile publice, in conformitate cu prevederile Regulamentului general si ale regulamentelor locale de urbanism, in cazurile in care nu se asigura indeplinirea cerintelor prevazute de reglementarile specifice.

4) In cazul sistemelor, lucrarilor si retelelor de alimentare cu apa pentru stingerea incendiilor in localitati, platforme si parcuri industriale.

5) In cazul lucrarilor noi, modificarilor si modernizarilor instalatiilor de stingere cu apa, detectare, semnalizare si alarmare la incendiu la cladiri existente ce intra sub incidenta Hotarârii Guvernului nr. 1.739/2006.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]