CIM cu timp partial. Delegare

Codul munciiCIM cu timp partialdelegare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
O persoana este incadrata cu CIM pe perioada determinata pentru a presta activitati in cadrul unui proiect. Ca si timp de lucru, in cadrul CIM nu i s-a specificat nr orezi sau nr ore/sapatamana ci doar nr oreluna (in cazul nostru 40 ore luna). In cadrul aceluiasi contract s-a mentionat un interval orar (16-18.00) in cadrul caruia persoana poate presta activitatea respectiva.

Daca angajatul pleaca intr-o delegatie si desfasoara activitati poate raporta un nr. de ore (de ex 8 ore) si a doua zi sa nu mai raporteze nimic?

Era necesar sa scriem in cadrul CIM ca angajatul are program de lucru inegal (pentru a putea avea posibilitatea ca raportarea orelor sa se faca diferit de la o zi la alta....in unele ore un anumit nr de ore, il altele un alt nr de ore sau in alte zile nicio ora)?

Va invitam sa urmariti filmarea pentru solutia oferita de specialistii www.portalcodulmuncii.ro




Raspuns: Conform art. 105 alin. (1) lit. a) din Codul muncii , republicat, contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (3), si elementele durata muncii si repartizarea programului de lucru.

In baza acestei dispozitii legale, in CIM cu timp partial se va inscrie in mod obligatoriu atat durata muncii, cat si programul de lucru.

Este necesara inscrierea in contractul individual de munca cu timp partial a repartizarii programului de lucru avand in vedere ca durata redusa a muncii este diferita de programul normal de lucru al unitatii.

In concluzie, durata si programul de lucru vor constitui elemente obligatorii ale contractului individual de munca cu timp partial, nefiind suficienta precizarea in contractul individual de munca doar a numarului de ore lucrate pe luna.

Delegarea reprezinta, potrivit dispozitiilor art. 43 din Codul muncii , exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.

Potrivit dispozitiilor art. 42 alin. (2) din acelasi cod, pe durata delegarii, respectiv a detasarii, salariatul isi pastreaza functia si toate celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca.

Astfel, delegarea presupune schimbarea unui singur element al contractului individual de munca, respectiv locul muncii. Prin urmare, repratizarea programului de lucru, ca de altfel orice alt element al contractului individual de munca, cu exceptia locului muncii, nu se poate modifica prin efectul delegarii.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Codul munciiCIM cu timp partialdelegare

Data aparitiei: 25 Iunie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

CIM cu timp partial. Delegare Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]