CIM cu timp partial. Delegare

25 Iunie 2012
25 Iunie 2012
Codul munciiCIM cu timp partialdelegare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
O persoana este incadrata cu CIM pe perioada determinata pentru a presta activitati in cadrul unui proiect. Ca si timp de lucru, in cadrul CIM nu i s-a specificat nr orezi sau nr ore/sapatamana ci doar nr oreluna (in cazul nostru 40 ore luna). In cadrul aceluiasi contract s-a mentionat un interval orar (16-18.00) in cadrul caruia persoana poate presta activitatea respectiva.

Daca angajatul pleaca intr-o delegatie si desfasoara activitati poate raporta un nr. de ore (de ex 8 ore) si a doua zi sa nu mai raporteze nimic?

Era necesar sa scriem in cadrul CIM ca angajatul are program de lucru inegal (pentru a putea avea posibilitatea ca raportarea orelor sa se faca diferit de la o zi la alta....in unele ore un anumit nr de ore, il altele un alt nr de ore sau in alte zile nicio ora)?

Va invitam sa urmariti filmarea pentru solutia oferita de specialistii www.portalcodulmuncii.ro




Raspuns: Conform art. 105 alin. (1) lit. a) din Codul muncii , republicat, contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (3), si elementele durata muncii si repartizarea programului de lucru.

In baza acestei dispozitii legale, in CIM cu timp partial se va inscrie in mod obligatoriu atat durata muncii, cat si programul de lucru.

Este necesara inscrierea in contractul individual de munca cu timp partial a repartizarii programului de lucru avand in vedere ca durata redusa a muncii este diferita de programul normal de lucru al unitatii.

In concluzie, durata si programul de lucru vor constitui elemente obligatorii ale contractului individual de munca cu timp partial, nefiind suficienta precizarea in contractul individual de munca doar a numarului de ore lucrate pe luna.

Delegarea reprezinta, potrivit dispozitiilor art. 43 din Codul muncii , exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.

Potrivit dispozitiilor art. 42 alin. (2) din acelasi cod, pe durata delegarii, respectiv a detasarii, salariatul isi pastreaza functia si toate celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca.

Astfel, delegarea presupune schimbarea unui singur element al contractului individual de munca, respectiv locul muncii. Prin urmare, repratizarea programului de lucru, ca de altfel orice alt element al contractului individual de munca, cu exceptia locului muncii, nu se poate modifica prin efectul delegarii.

NOUTATI din Legislatie muncii

S-a modificat legislatia privind acordarea DIRNEI!


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]