Creste de la 650 la 1500 lei stimulentul de reinsertie!

stimulent de reinsertie 650 leimajorare stimulent reinsertie 1500 leistimulentul de reinsertie majorat 1500 lei
Creste de la 650 la 1500 lei stimulentul de reinsertie!
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anuntat recent ca isi doreste sa se majoreze stimulentul de reinsertie de la 650 lei cat este in prezent la 1.500 lei, dorind sa se finalizeze, de asemenea, normele metodologice si standardele pentru meseria de bona, masurile avand ca scop cresterea gradului de ocupare in randul femeilor.
 
"Unul dintre obiectivele pe care Romania si le-a asumat este sa creasca gradul de ocupare, iar atunci cand merg in teritoriu ma preocupa sa inteleg direct de la femei cum pot fi ajutate sa aiba acces mai mare pe piata muncii. Raspunsul este cam acelasi: nu au solutii la indemana pentru ingrijirea si educarea copiilor, cat timp ele sunt la serviciu. Prin urmare, una dintre prioritatile mele ca ministru al Muncii este sa creez un cadru de rezolvare a acestor teme, prin masuri precum: majorarea stimulentului de reinsertie de la 650 la 1.500 de lei si finalizarea normelor metodologice si a standardelor pentru meseria de bone, astfel incat legea initiata din 2014 sa devina aplicabila", a anuntat saptamana aceasta ministrul Muncii pe pagina sa de socializare. 
 
 Totodata, Raluca Turcan a precizat ca a inclus in PNRR aproximativ 370 de milioane de lei pentru constructia de crese si pentru pregatirea personalului de specialitate si ca a demarat procesul de legalizare a activitatilor casnice.
 
"Acestea sunt masurile pe care le-am dezvoltat pana acum in vederea sprijinirii reintegrarii profesionale a femeilor si a cresterii ocuparii in randul lor. Sper ca in urma dialogului constant pe care il voi avea de acum cu organizatiile neguvernamentale active in acest domeniu sa imbunatatim locul pe care Romania il ocupa in clasamentele europene", a explicat ministrul. 
 
In opinia sa, reprezentarea femeilor in politica ori in mediul de afaceri, asigurarea de sanse egale pe piata muncii ori de remunerare egala intre femei si barbati sunt teme care plaseaza mereu Romania pe ultimele locuri in clasamentele care se fac la nivel european.
 
"Am discutat astazi aceste teme cu reprezentantele organizatiilor neguvernamentale active in lupta pentru apararea drepturilor femeilor. Toate cifrele ne arata ca avem mai putine femei ocupate decat barbati, ca rata somajului este mai mare in randul femeilor decat al barbatilor, ca nivelul de salarizare difera chiar si atunci cand femeile si barbatii ocupa aceleasi pozitii", a adaugat ministrul Raluca Turcan.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
stimulent de reinsertie 650 leimajorare stimulent reinsertie 1500 leistimulentul de reinsertie majorat 1500 lei

Data aparitiei: 02 Septembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Creste de la 650 la 1500 lei stimulentul de reinsertie! Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]