Cat de multe sanse are un absolvent sau oricine altcineva sa isi gaseasca un loc de munca prin intermediul site-urilor online cu astfel de anunturi? Destul de multe, ar spune reprezentantii acestor companii de recrutare, insa candidatii sunt in numar de 1,4 milioane in fiecare luna.
Astfel, potrivit site-ului de recrutare BestJobs, lunar joburile anuntate de angajatori ca fiind disponibile strang peste 1,4 milioane de CV-uri. In medie, 300.000 de romani aplica pentru un job in fiecare luna, cele mai cautate joburi fiind cele din vanzari, comert si constructii.
In acelasi timp, romanii sunt interesati si de locuri de munca din media, publicitate sau relatii publice, precum si IT sau inginerie. In continuare insa, in primele sase luni ale anului, domeniile cele mai cautate raman vanzarile, comertul, IT-ul, ingineria si constructiile.
Cand vine vorba de imposibilitatea de a gasi un loc de munca, mai mult de 33% dintre romani considera ca de vina este numarul mare de candidati care isi doresc acelasi job, precum si oferta limitata de locuri de munca.
Pe de alta parte, angajatorii afirma ca multe dintre CV-uri sunt respinse deoarece candidatii nu au experienta ceruta si nu indeplinesc alte conditii mentionate in anunt. Printre alte cauze care influenteaza in mod negativ obtinerea unui loc de munca se numara si lipsa de incredere in fortele proprii, lipsa studiilor necesare pentru posturile disponibile, precum si lipsa unui sprijin financiar sau moral.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Indemnizatie de mobilitate. Documente justificative. RevisalIntrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Ajutorul pentru nastere si contributia la pensia facultativa in perioada CCCIntrebare: Societate comerciala A din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va intra in...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<