Studiu de caz: Necesitatea evaluarii salariatilor

12 Iulie 2011
12 Iulie 2011
evaluarea profesionalacriteriile de evaluareperiodicitatea evaluarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Noile modificari ale Codului muncii au impus angajatorilor intocmire de acte aditionale la CIM, precum si realizarea unui act aditional la Regulamentul Intern. Va mai trebui insa angajatorul, in urma efectuarii acestor pasi, sa treaca si la evaluarea angajatilor? Este aceasta procedura obligatorie sau optionala? In plus, poate fi evaluarea stabilita la un interval de timp de catre reprezentantii salariatilor?

Legea nu prevede evaluarea profesionala ca fiind o obligatie a angajatorului. In fapt, angajatorul are dreptul sa evalueze profesional salariatii pentru verificarea aptitudinilor profesionale si personale ale acestora atat la angajare, cat si pe parcursul executarii contractului individual de munca.

Cu toate ca legea nu obliga angajatorul la executarea evaluarii profesionale, aceasta este necesara pe durata executarii contractului individual de munca deoarece factori multipli pot actiona in aceasta perioada de desfasurare a contractului asupra nivelului cunostintelor si aptitudinilor salariatului.

In consecinta, efectele acestor factori pot duce fie la o imbunatatire a nivelului cunostintelor si aptitudinilor salariatului, fie la o scadere a acestui nivel. Astfel, luandu-se in calcul rezultatele evaluarii profesionale, salariatul poate fi promovat sau, din contra, concediat pentru necorespundere profesionala.

Cu privire la criteriile de evaluare, acestea au fost inscrise in contractul individual de munca tocmai in vederea utilizarii lor la evaluarea salariatilor. Periodicitatea evaluarii salariatilor este stabilita in cadrul procedurii stabilita prin contractul colectiv de munca aplicabil si prin regulamentul intern.
NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]