S-a stabilit metodologia pentru desemnarea unitatilor sanitare care raman fara finantare

unitati sanitareCASAttila Csekecamine
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Executivul a adoptat Hotararea de Guvern pentru aprobarea raportului analizei unitatilor sanitare cu paturi care nu pot incheia contracte cu casele de asigurari de sanatate, precum si a listei acestor unitati sanitare si Hotararea de Guvern privind desfiintarea unor unitati sanitare publice cu paturi din subordinea autoritatilor publice locale, a anuntat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Masurile, necesare in vederea eficientizarii structurilor spitalicesti din Romania, au fost elaborate ca urmare a activitatii Comisiei de analiza de la nivelul Ministerului Sanatatii, care a colaborat cu specialistii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Astfel, a fost stabilita o metodologie si mai multe criterii pentru desemnarea unitatilor sanitare care urmeaza sa nu mai primeasca finantare prin CNAS. „Pe baza analizei Comisiei si a criteriilor elaborate, s-au propus 67 de unitati sanitare publice cu paturi, cu care casele de asigurari de sanatate nu vor incheia contracte de furnizare de servicii medicale, incepand cu 1 aprilie 2011. Este un termen pe care l-am anuntat acum doua luni de zile. Este un termen cunoscut”, a afirmat Cseke Attila.

Ministrul Sanatatii a precizat ca din cele 67 de unitati selectate, 15 unitati sanitare nu au in prezent nicio linie de garda, 10 sunt spitale cu specific de boli cronice, care nu au prin structura nicio linie de garda, o unitate are doua linii de garda, iar 41 de spitale au o singura linie de garda, ceea ce inseamna ca medicul de garda nu poate raspunde solicitarilor pacientilor cu alte afectiuni decat specializarea sa, fiind nevoit sa transfere pacientii la alte unitati.

Ministrul Cseke Attila a tinut sa precizeze ca deciziile luate astazi respecta criteriul teritorialitatii de acoperire a serviciilor medicale: „Toate spitalele propuse pe aceasta lista sunt situate in maxim 45-50 km de alte unitati sanitare publice importante din judetul respectiv”.

In ceea ce priveste personalul celor 67 de unitati sanitare - 670 de medici si 2043 de asistenti medicali – ministrul Sanatatii a declarat ca acesta „poate fi preluat integral in cadrul caminelor de persoane varstnice care se infiinteaza daca autoritatea locala doreste acest lucru si care poate fi finantat chiar de maine din programul derulat prin Ministerul Muncii. In cazul in care autoritatile nu doresc acest lucru, personalul va fi redistribuit in cadrul sistemului sanitar romanesc, in trei etape.

Exista o procedura cunoscuta, publicata prin Ordin de ministru in Monitorul Oficial: prima etapa – redistribuire in cadrul judetului respectiv; a doua etapa - redistribuire in judetele limitrofe si a treia etapa – redistribuire la nivel national”. (Sursa: Guvernul Romaniei)

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
unitati sanitareCASAttila Csekecamine

Data aparitiei: 01 Aprilie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

S-a stabilit metodologia pentru desemnarea unitatilor sanitare care raman fara finantare Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]