Ministrul Muncii: Opozitia vrea sa inghete pensiile si salariile? Punctul de pensie creste de la 1 septembrie 2019

legea pensiilor 2019majorare punct de pensie 2019punctul de pensie 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai, a facut mai multe declaratii publice in cursul zilei de 13 ianuarie a.c, prin care a atras atentia asupra unor aspecte importante.

Budai a tinut sa precizeze ca se teme ca nu cumva Opozitia sa inghete pensiile si salariile, daca vine la putere. Marius Budai la Antena 3, conform Agerpres:

"Am trei temeri majore. Una, vin si spun asa, pe o critica de politician de cea mai joasa speta. Ma refer la cei care critica pentru ca nu constientizeaza ca persoanele in varsta nu au nevoie de nicio emotie sa li se spuna ca de maine nu mai avem bani de pensii.(...)Am spus unor colegi din Opozitie: haideti cu mine intr-un sat unde vreti, in tara asta, si sa intram in casa la un batran sau la o batrana si sa-i spunem: de maine nu va mai dau astia pensii. Sa-i vezi chipul si sa-i vezi privirea".


Ministrul a mai adaugat ca este important ca actualul Guvern sa ramana la putere, iar in acest fel pensiile si salariile vor fi platite la timp:

"Cum am demonstrat pana acum, nu avem nicio problema. Am reusit sa cream si crestere economica, plus valoare in economie pentru a ne putea permite astfel de cresteri si vom continua si veti vedea daca vom ramane la guvernare dupa 2020 ca vor fi bani de pensii, vor fi bani de investitii, vor fi bani de salarii. Colegii din Opozitie spun in prima faza ca nu avem bani, dar vin si spun ulterior ca ar fi trebuit sa marim. Care e temerea mea? Una, s-ar putea ca in momentul in care vin la guvernare, pregatind de acum terenul ca nu sunt bani, fie sa inghete pensiile, fie sa inghete salariile, sau, mai rau, sa le taie si sa spuna: v-am spus de atunci.(...)", a mai adaugat Marius Budai.

Majorarea punctului de pensie a fost devansata si aceasta va creste la 1.265 lei de la 1 septembrie 2019, iar legea pensiilor a fost adoptata in Camera Deputatilor, for decizional in data de 19 decembrie 2018. Legea a trecut cu 193 voturi „pentru”, un vot „impotriva” si 14 abtineri...mai multe despre legea pensiilor aici >>>




NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea pensiilor 2019majorare punct de pensie 2019punctul de pensie 2019

Data aparitiei: 14 Ianuarie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministrul Muncii: Opozitia vrea sa inghete pensiile si salariile? Punctul de pensie creste de la 1 septembrie 2019 Nota: 4.4 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]