Programul pentru cresterea calitatii vietii persoanelor varstnice din camine are suma de 9 milioane de lei alocata

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
23 Februarie 2016
23 Februarie 2016
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pe site-ul Ministerului Muncii a fost publicat comunicatul de presa referitor la Programul National cu finantare de 9 milioane de lei pentru sprijinirea caminelor destinate persoanelor varstnice.

Prin intermediul programului se doreste majorarea ponderii personalului de specialitate in camine. De asemenea, se vizeaza cresterea numarului de persoane rezidente in camine, evaluate ca independente din punct de vedere al autonomiei fizice, psihice si mentale.

Nu in ultimul rand, se doreste reducerea timpului de solutionare a cererilor pentru internarea intr-un camin pentru persoane varstnice.

Proiectul de Hotarare de Guvern pentru lansarea acestui program de interes national a fost initiat de Ministerul Muncii.

"Scopul acestui act normativ este de a veni in sprijinul autoritatilor publice locale aflate in imposibilitatea de a gasi, in bugetele proprii, resursele necesare finantarii caminelor de batrani pe o perioada mai lunga de timp, inclusiv a centreleor rezidentiale pentru persoanele varstnice.

Totodata, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a venit in intampinarea necesitatii de finantare suplimentara a bugetelor locale cu aceasta destinatie luand in considerare faptul ca sumele alocate de la bugetul de stat sunt insuficiente, personalul de specialitate din cadrul acestor centre este subdimensionat, iar cheltuielile de functionare pana la nivelul standardului de cost raman, de cele mai multe ori, neacoperite de contributia beneficiarului. ", se precizeaza pe site-ul Ministerului Muncii.

Concret, se aloca fonduri pentru completarea veniturilor extrabugetare ale caminelor, atunci cand resursele bugetelor locale devin insuficiente, precum si pentru alte cheltuieli stabilite prin legile bugetare anuale.

A fost vizata finantarea caminelor publice pentru persoanele varstnice intr-un procent de maxim 30% din standardul de cost la nivel national, aprobat prin HR nr. 978/2015, in functie de capacitatea centrului si lista de asteptare a acestuia, pentru acoperirea cheltuielilor cu salarizarea personalului de specialitate angajat al caminului sau cu care acesta a incheiat contract de prestari servicii de evaluare/elaborare/implementare a planului de interventie, a planului de ingrijire si asistenta sau a managementului de caz.

Conform comunicatului, finantarea de acorda pe baza cererilor de finantare. Acestea trebuie intocmite de serviciile publice de asistenta sociala din cadrul autoritartile locale in subordinea sau coordonarea carora functioneaza caminele pentru persoane varstnice. Finantarea programului se va face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Bugetul aferent acestui program este de 9 milioane lei, perioada de derulare fiind in limita bugetului alocat si nu mai tarziu de 30 noiembrie 2016.

Sursa: Ministerul Muncii




 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]