Bucuresti este pe primul loc la accidente de munca soldate cu decese

18 Martie 2011
18 Martie 2011
accidente de muncadecesestatisticaconstructii de cladiri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a anuntat ca accidentele de munca s-au soldat, anul trecut, cu 272 de morti. Numarul de decese s-a redus semnificativ fata de anul 2009, cand si-au pierdut viata 403 persoane.

Potrivit cifrelor prezentate de MMFPS, in anul 2010, au fost inregistrate 3.678 de persoane ce au suferit accidente de munca, cu 7,68 % mai putin decat in anul 2009, cand au fost 3.984 de persoane accidentate.

Sectoarele economiei nationale in care au fost cele mai multe accidente de munca sunt: constructii de cladiri - 284 de accidentati, reprezentand 7,7% din totalul accidentatilor din economia nationala, extractia carbunelui superior/inferior - 242 de accidentati, reprezentand 6,6% din totalul accidentatilor, transporturi terestre si transporturi prin conducte - 177 de accidentati (94,8% din total), industria alimentara - 171 de accidentati (4,6% din total), comert cu ridicata cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete - 148 de accidentati (4% din total), comert cu amanuntul, cu exceptia autovehiculelor si motocicletelor - 146 de accidentati (4% din total) si prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei - 131 de accidentati (3,6% din total).

Capitala este pe primul loc in ceea ce priveste numarul de accidentati - 680 accidentati, reprezentand 18,5% din totalul accidentatilor pe tara. De asemenea, in Bucuresti si-au inregistrat cele mai multe decese ca urmare a accidentelor de munca – 34, reprezentand 12,5% din total.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 
Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]