Cifra de afaceri a firmelor de pompe funebre va depasi 500 milioane de lei, pe fondul cresterii mortalitatii

Mara Dobrin
Mara Dobrin
16 Noiembrie 2021
16 Noiembrie 2021
Mara Dobrin
Mara Dobrin
pompe funebre cifra de afacerifirme pompe funebreservicii pompe funebre
Cifra de afaceri a firmelor de pompe funebre va depasi 500 milioane de lei, pe fondul cresterii mortalitatii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea numarului de persoane decedate din ultimul an a dus la prosperarea unei afaceri la care nu ne-am fi gandit. Vorbim despre firmele de pompe funebre, a caror cifra de afaceri va totaliza nu mai putin de 500 de milioane lei, in acest an.
 
Motivul? Asa cum era de asteptat, vorbim despre o crestere a mortalitatii, dar si o majorare a preturilor pentru astfel de servicii oferite de pompele funebre.
 
Concret, intr-o analiza a Frames, publicata de Agerpres, aceasta cifra de afaceri de jumatate de miliard de lei in domeniul mentionat este o noutate absoluta si o situatie fara precedent in Romania.
 
Se pare ca pandemia cauzata de Coronavirus a dus la necesitatea si sporirea acestor servicii, asa ca numarul firmelor de pompe funebre s-a inmultit rapid. 
 
Practic, vorbim despre o crestere fantastica, de la o piata care valora 62,8 milioane de lei in 2010 la 330,3 de milioane lei in 2020.
 
Analiza Frames mentioneaza in comunicatul de presa ca:
 
"Anul acesta, business-ul de profil va trece de 500 de milioane de lei, pe fondul cresterii numarului persoanelor decedate si urmare a scumpirii semnificative a serviciilor de pompe funebre. Potrivit datelor financiare, comunicate de companii la Ministerul Finantelor, profitul business-ului de pompe funebre a crescut cu mai mult de o treime in pandemie, de la 54,7 milioane de lei in 2019, la 86,8 milioane de lei in 2020. In 2021, analiza Frames estimeaza un profit de 100 de milioane de lei, de peste 30 de ori mai mare decat in urma cu 10 ani".
 
Asadar, numarul angajatilor din acest domeniu a crescut, iar serviciile furnizate de pompele funebre s-au extins. Au exista firme care au oferit chiar si plata in rate a acestor servicii, doar ca sa poata face fata concuretei exitente in piata.
 
"Vorbim de un business care s-a extins semnificativ in ultimii ani si care a ajuns sa acopere tot spectrul de servicii funerare. Imbalsamarea, cosciugul, casa mortuara, locul de veci sunt principalele repere. Exista adevarate lanturi economice care exploateaza eficient intregul proces operational. Atunci cand cineva moare la spital sau acasa, cu siguranta apare reprezentantul unei firme care isi ofera serviciile. Exista inclusiv sisteme de creditare, cu plata in rate fara dobanda", este precizat in analiza citata de Agerpres.
 
Doar in 2020, in Romania a fost inregistrat un numar record de decese, de 297.345, cu o crestere anuala de circa 13% fata de anul precedent. 
 
Decesele au fost cauzate de bolile ale aparatului circulator (162.780 de decese), urmate de tumori (49.769 de decese), boli ale aparatului respirator, inclusiv COVID (38.578), si boli ale aparatului digestiv (15.318), conform Institutului National de Statistica (INS).
 
Cele mai multe persoane dintre cele decedate aveau varsta de peste 85 ani (73.357) respectiv 80-84 ani (52.250).
 
Vizavi de afacerea pompelor funebre, mentionam ca in Romania existau 1.125 de societati comerciale in 2020, fata de numai 378 in anul 2010 si 1.052 de firme in 2019.
 
Cele mai multe activau in Bucuresti-Ilfov, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta si Brasov.
 

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]