“In ultimii 3 ani, vanzarile de tichete cadou au avut o crestere constanta, aceasta si pentru ca, in timp, companiile au realizat ca oferirea acestui beneficiu extra salarial este simplu de implementat si avantajos financiar si, in acelasi timp, permite angajatului care il primeste sa-si aleaga cadoul dorit. Pe de o parte, cel care ofera are siguranta ca darul lui este apreciat si util, iar pe de alta parte, cel care primeste are sentimentul ca este pus in valoare si se poate bucura de un cadou ales chiar de el”, a aratat Elena Pap, directorul general Up Romania.
Piata tichetelor cadou pentru salariati se concentreaza pe anumite evenimente, cum sunt sarbatorile de Paste si Craciun, 8 Martie, 1 Iunie, insa tot mai multe companii au inceput sa le acorde si in afara acestor ocazii.
Tichetele cadou. Cum se reglementeaza in contractul de munca?
In genere, aceste tichete sunt oferite cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, cu ocazia zilei de 8 martie scutite de impozit, in masura in care valoarea acestora pentru fiecare persoana in parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 150 lei...mai multe despre reglementarea si taxele aferente tichetelor cadou aici >>>
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Noua lege a pensiilor Ghid practic
250 Modele Fise de Post
“In acest moment, aproximativ 75% dintre companiile care acorda beneficii extra salariale, aleg sa ofere tichete cadou. In plus, tot mai multe companii folosesc tichetele cadou, in afara evenimentelor deja consacrate, pentru sarbatori cum sunt cele de Mos Nicolae, 1 Decembrie sau ziua companiei. Este o solutie moderna si de mare impact pentru mediul de business, atat pentru motivarea si fidelizarea angajatilor, dar si a partenerilor si colaboratorilor“ a adaugat Elena Pap.
Companiile fac economii oferind tichete cadou
Alternativa practica la cadourile de sarbatori, tichetele cadou ofera avantaje fiscale de fiecare data cand sunt oferite. Este suficient ca ocaziile pentru care se ofera tichetele cadou sa fie mentionate intr-o decizie interna sau contractul colectiv de munca, astfel incat acestea sa fie deductibile fiscal si scutite de contributii sociale pana la 5% din fondul de salarii, indiferent de valoarea acordata per angajat. Tichetele cadou sunt solutia prin care companiile pot bonusa angajatii, facand economii de pana la 37% din bugetul alocat acestui tip de cheltuiala.
Dincolo de facilitatile fiscale, tichetele cadou simplifica efortul logistic al companiilor, de la alegere, achizitie, pana la sortare, impachetare, depozitare si distributie. Tichetele cadou sunt o varianta simpla, eleganta si moderna de recompensare a angajatilor, acestia putand sa-si aleaga cadoul mult dorit dintr-o varietate de produse si servicii, fie ca este vorba de bijuterii, cosmetice, articole vestimentare si incaltaminte, carti, jucarii, obiecte de mobilier si decoratiuni, electronice si electrocasnice sau servicii de turism.
...mai multe detalii pe Mediafax >>>>