Integral: Legea Salarizarii Unitare din Monitorul Oficial

29 Decembrie 2010
29 Decembrie 2010
legea salarizariilegea cadrusalarizare unitaralegea cadru a salarizarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va prezentam integral Legea Cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice asa cum a aparut ea in Monitorul Oficial. Aceasta Lege a fost publicata in Monitorul Oficial numarul 877 din 28 decembrie 2010.

Nu uitati ca, asa cum a anuntat Guvernul Romaniei, Legea cadru este cea care stabileste pasii pe urmatorii ani in ceea ce priveste salarizarea personalului din sectorul public.

In plus va exista Legea de punere in aplicare a acesteia, care va  fi adoptata in fiecare an. Pentru anul 2011 exista Legea 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice. Cea mai importanta prevedere a sa este ca in acest an nu se aplica valoarea de referinta si coeficientii de ierarhizare corespunzatori claselor de salarizare prevazuti in anexele la Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Premierul Emil Boc a precizat ca, daca s-ar realiza aplicarea integrala, incepand cu 2011, a grilei de salarizare din legea-cadru, Guvernul ar avea nevoie de 54 de miliarde de lei, insa, pentru anul viitor, dispune de doar 39 de miliarde de lei. El a explicat de ce este nevoie de doua legi ale salarizarii, una cadru si una a salarizarii pe 2011 a personalului platit din fonduri publice, mentionand ca pentru aplicarea legii-cadru ar fi nevoie de o crestere a fondului de salarii existent cu 44,6%, insa Guvernul isi permite doar o crestere cu 15% pe anul viitor.

Legea-cadru a salarizarii unitare are ca principal obiectiv ncluderea tuturor functiilor din sectorul bugetar in cadrul unei ierarhii rezultate din evaluarea posturilor si gruparea acestora in cadrul structurii de 11 grade si 6 familii ocupationale, pe mai multe domenii. Legea realizeaza si crearea unei noi ierarhii intre salariile de baza, atat intre domeniile de activitate, cat si in cadrul aceluiasi domeniu.

Noua lege fixeaza un plafon pentru sporuri la 30% din suma salariilor de baza pe ordonatorii de credite a soldelor, indemnizatiilor lunare de incadrare, iar suma sporurilor si compensatiilor nu va putea depasi 30% din salariul functiei de baza sau indemnizatia lunara. Totodata legea prevede o majorare cu pana la 25 de clase de salarizare suplimentare aplicate la salariul de baza lunar, proportional cu timpul efectiv alocat realizarii activitatilor pentru fiecare proiect cu fonduri europene, pentru personalul din administratia publica centrala si din institutiile din subordinea acestora, precum si a angajatilor din institutiile aflate in subordinea autoritatilor publice locale.

In plus, legea-cadru stabileste ca, prin contractele colective si individuale de munca, nu pot fi negociate salarii sau alte drepturi salariale care exced prevederilor legii-cadru

...CLICK AICI PENTRU LEGEA CADRU DE SALARIZARE DIN MONITORUL OFICIAL

NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]