Angajatii din invatamant vor salarii mai mari incepand cu ianuarie 2022

legea cadru 153/2017salarii invatamantmajorare salarii invatamant 2022
Angajatii din invatamant vor salarii mai mari incepand cu ianuarie 2022
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Angajatii din domeniul educatiei sunt nemultumiti de nivelul salarial din acest moment, iar in acest sens au fost depuse nu mai putin de  163.813 de petitii semnate de angajati din acest sector.
 
Petitiile au fost depuse la Guvern, iar cele 3 sindicate care au initiat sunt membri ai Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatiei Sindicatelor din Educatie (FSE) "Spiru Haret" si Federatiei Nationale Sindicale "Alma Mater".
 
Acestia solicita majorarea salariilor tuturor angajatilor din sistem, potrivit unui comunicat remis luni de cele trei organizatii sindicale, citat de Agerpres.
 
In comunicatul de presa dat publicitatii este mentionat faptul ca salariatii din invatamant au printre cele mai mici salarii, fata de nivelul de salarizare din sistem, situat in patrimea inferioara a grilelor de salarizare:
 
"Aceste petitii sunt cadoul de Mos Nicolae din partea angajatilor din invatamant pentru Guvernul Romaniei. Am ales aceasta zi pentru a trage un semnal de alarma fata de salarizarea nemotivanta, care a generat exodul personalului calificat si a condus la imbatranirea corpului profesoral, transformand cariera didactica intr-una neatractiva pentru tinerii cu vocatie", conform comunicatului de presa al celor 3 organizatii guvernamentale.
 
Semnatarii petitiilor cer autoritatilor cresterea salariilor si aplicarea integrala a Legii-cadru nr. 153/2017 pentru toti angajatii din invatamant, incepand cu 1 ianuarie 2022.
 
Angajatii doresc si ca la stabilirea grilelor de salarizare pentru personalul din invatamant, sa se stabileasca ca salariul profesorului debutant reprezinta o patrime din indemnizatia presedintelui Romaniei.
 
Liderii sindicatelor cer Guvernului sa trateze educatia ca o prioritate, alocand un procent relevant din PIB invatamantului, in anul 2022.
 
Mentionam si ca petitiile depuse au fost semnate de 113.443 de membri ai Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, de 45.504 de membri ai Federatiei Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" si de 4.866 de membri ai Federatiei Nationale Sindicale "Alma Mater".
 
Ramane de vazut daca salariile profesorilor si a cadrelor didactice se vor majora considerabil in anul 2022.
 
 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea cadru 153/2017salarii invatamantmajorare salarii invatamant 2022

Data aparitiei: 07 Decembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Angajatii din invatamant vor salarii mai mari incepand cu ianuarie 2022 Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Detasare salariat. Statul in care se platesc contributiile socialeIntrebare: In cazul in care avem un salariat detasat in UE de 5 ani de zile cu reinnoire detasare la 6 luni, unde trebuie sa ii fie declarate taxele, in Romania sau in tara unde isi desfasoara activitatea, tinand cont de Articolul 12 Reguli speciale in care se mentioneaza: (1) Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru, pentru un angajator care isi desfasoara in mod obisnuit activitatile in acest stat membru, si care este detasata de angajatorul respectiv in alt stat membru pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Certificat medical cod 08. CASS ianuarie - aprilieIntrebare: OUG 34/2024 care intra in vigoare incepand cu data de 12 aprilie prevede eliminarea CASS CM 08 Intrebarea mea este: Daca am o salariata care a beneficiat de CM 08 din data 27.12 2023 (CM initial dec 2023) pana la data de 30.04.2024 (perioada de acordare inceteaza dupa data de 12.04.2024), conform Oug 32 trebuie sa ii fac recalculul indemnizatiei nete (sa nu mai retin CASS) pentru perioada ian-martie? Pentru luna aprilie nu retin CASS.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]