Sanctiuni de la ITM pentru diferenta intre functia sau ocupatia din CIM si cea inregistrata in Revisal

salariatrevisalcontractul individual de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Functia/ocupatia prevazuta in Revisal trebuie sa coincida celei inregistrate in contractul individual de munca al salariatului, caci inregistrarile in Revisal au la baza tocmai inregistrarile din contractul individual de munca al salariatului, trebuind sa reflecte situatia reala privind particularitatile muncii desfasurate de salariat.

Potrivit dispozitiilor art. 8 alin. (1) constituie contraventii urmatoarele fapte savarsite de angajatori, persoane fizice sau juridice:

a) neinfiintarea registrului si/sau netransmiterea acestuia in forma electronica la inspectoratul teritorial de munca in termenele si forma prevazute de prezenta hotarare;
b) refuzul de a pune la dispozitie inspectorului de munca registrul in forma electronica, precum si dosarul personal al salariatilor;
c) necompletarea registrului in conformitate cu prevederile prezentei hotarari.
d) neinregistrarea contractelor individuale de munca in registru anterior inceperii activitatii;
e) completarea registrului cu date eronate.

Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:

a)cele prevazute la lit. a)-c), cu amenda de la 2.000 lei la 5.000 lei;
b)cea prevazuta la lit. d), cu amenda de 1.500 lei pentru fiecare contract individual de munca neinregistrat, fara ca valoarea cumulata a amenzii, determinata de numarul efectiv de astfel de contracte, sa depaseasca cuantumul de 20.000 lei;
c)cea prevazuta la lit. e), cu amenda de la 3.500 lei la 5.000 lei (art. 8 alin. 2 din HG 161/2006, cu modificarile si completarile ulterioare).

Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca, in conformitate cu dispozitiile alin. (3) din acelasi articol.

In consecinta, daca doriti ca salariatii sa fie incadrati pe pozitia de marcator piese – cod 932003 conform COR, veti intocmi acte aditionale privind modificarea ocupatiei/functiei si veti inregistra actele aditionale cu noua ocupatie in Revisal. Modificarea functiei si inregistrarea ca atare nu poate constitui motiv de sanctionare contraventionala de catre inspectorii de munca. Daca insa, in urma controlului efectuat de inspectorii de munca, se descopera inadvertenta dintre inregistrarile din trecut din contractele de munca ale salariatilor si cele din Revisal, veti putea fi sanctionat contraventional pentru completarea Registrului cu date eronate, conform art. 8 alin. (1) lit. e) din HG 161/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

Si in cazul in care doriti sa corectati ocupatia/functia din Revisal inregistrand-o pe cea reala conform contractului individual de munca, exista riscul de a fi sanctionat contraventional in temeiul aceluiasi articol sau al art. 8 alin. (1) lit. c) din HG 161/2006, pentru necompletarea registrului in conformitate cu prevederile acestui act normativ.

Prin urmare, riscul sanctionarii contraventionale cu amenda exista, insa aplicarea sanctiunii este supusa unui termen de prescriptie in conformitate cu dispozitiile OUG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor (act normativ ce completeaza art. 8 din HG 161/2006).

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salariatrevisalcontractul individual de munca

Data aparitiei: 24 Noiembrie 2010
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Sanctiuni de la ITM pentru diferenta intre functia sau ocupatia din CIM si cea inregistrata in Revisal Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]