Vom primi inca o pensie! Pensia ocupationala, cel mai probabil din 2020!

pensia ocupationalapensie ocupationalapensiicontributii pensie ocupationalapensie ocupationala 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Persoanele aflate in prezent inca in campul muncii ar putea benefica, la iesirea la pensie, de o pensie suplimentara: pensia ocupationala. 
 
Aceasta pensie in plus va insemna, din start, mai multi bani la pensionare. Un nou proiect de lege in acest sens a fost deja aprobat de senatori si urmeaza traseul spre Camera Deputatilor care este for decizional. Daca proiectul va fi aprobat, se va putea deja opta pentru pensie ocupationala in 2020.
 
Pensia ocupationala tine cont de directivele europene si va fi implementata astfel tocmai ca urmare a transpunerii in legislatia nationala a unor prevederi stabilite de Comisia Europeana. Practic, in afara de pensia care se acorda deja atunci cand se iese la pensionare, va mai fi acordata in plus si pensia ocupationala.
 
De retinut insa ca aceasta pensie ocupationala este optionala si ca ramane la alegerea angajatorului daca o va acorda sau nu, cu precizarea ca obligatia de a contribui revin atat angajatorului, cat si angajatului. Practic, similar sistemului de contributii actual, vor fi achitate noi contributii de catre angajator, dar si de catre angajat, daca se va opta pentru pensia ocupationala. 
 
ATENTIE! Proiectul care transpune directiva europeana prevede faptul ca un fond de pensii se poate organiza numai daca este initiat de un administrator autorizat, cu precizarea ca fondul va putea include angajatii unei singure firme sau ai mai multor companii. 
 
Totodata, daca angajatorul decide sa acorde pensia ocupationala, atunci acesta este obligat sa o ofere angajatilor din intreaga firma si nu doar unora dintre acestia. Contributiile se vor calcula similar celor actuale, tinand cont de cuantumul salarial. 
Contributiile datorate pentru pensia ocupationala vor fi virate numai cu acordul angajatilor in vederea retinerii sumelor respective reprezentand contributii la pensia ocupationala. 
 
Un alt element de noutate il reprezinta posibilitatea de a gestiona mai usor fondul de pensie ocupationala de catre cel care il detine, astfel ca salariatul poate alege mai usor sa treaca la un alt fond de pensii fara costuri suplimentare atunci cand se efectueaza transferul. 

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensia ocupationalapensie ocupationalapensiicontributii pensie ocupationalapensie ocupationala 2020

Data aparitiei: 06 Decembrie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Vom primi inca o pensie! Pensia ocupationala, cel mai probabil din 2020! Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]