Amenzi de aproape 1,5 milioane de euro aplicate angajatorilor in doar 3 saptamani! Ce nereguli au depistat inspectorii de munca?

amenzi inspectia muncii 2019amenzi angajatori iulie 2019inspectia muncii amenzimunca nedeclarata 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Inspectia Muncii nu pierde vremea, asa ca s-a tinut de cuvant in ceea ce priveste actiunile de control care s-au desfasurat in perioada 8-26 iulie 2019.

Amenzile acordate se ridica la 1.421.586 euro (6.724.100 lei), iar inspectorii de munca au efectuat 3.774 de controale in domeniul relatiilor de munca, in urma carora au fost sanctionati 1.151 de angajatori.


Munca NEDECLARATA  - o reala problema in Romania!


Munca nedeclarata a fost actul ilegal intalnit cel mai des in cadrul acestor controale, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei ITM.

In domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 2.582 de controale, in urma carora s-au aplicat amenzi in cuantum de 819.500 lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 416 evenimente care, in urma cercetarilor, vor fi sau nu incadrate ca accidente de munca.


...mai multe poti citi si pe PortalSSM >>>


Domeniul constructiilor la control! Ce au descoperit inspectorii de munca?


In perioadele 6-8 iunie, 12-14 iunie, 19-21 iunie si 25-27 iunie 2019 au fost desfasurate, la nivel national, actiuni de control pentru identificarea cazurilor de munca nedeclarata la angajatorii care isi desfasoara activitatea in domeniul constructiilor – cod CAEN 41, 42, 43, precum si pentru verificarea respectarii de catre angajatori a prevederilor legale atat in domeniul relatiilor de munca, cat si in domeniul SSM.


In domeniul relatiilor de munca – valoarea totala a amenzilor aplicate angajatorilor este de 8.229.400 lei, au fost depistate 515 persoane care prestau munca nedeclarata, au fost constatate 7 infractiuni pentru incadrarea in munca a minorilor cu nerespectarea conditiilor legale de varsta sau nerespectarea regimului de munca al minorilor si au fost dispuse 2.347 de masuri pentru remedierea deficientelor; Sanctiunile contraventionale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Codului muncii privind incadrarea in munca a persoanelor pentru prestarea de activitati specifice domeniului constructiilor:
  •     primirea la munca a uneia sau a mai multor persoane fara incheierea unui contract individual de munca;
  •     primirea la munca a uneia sau a mai multor persoane fara transmiterea elementelor contractului individual de munca in registrul general de evidenta a salariatilor cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitati;
  •     primirea la munca a unuia sau a mai multor salariati in perioada in care contractul individual de munca este suspendat;
  •     primirea la munca a unuia sau a mai multor salariati in afara programului de lucru stabilit in cadrul contractelor individuale de munca cu timp partial.

 

In domeniul SSM – valoarea totala a amenzilor aplicate este de 1.368.000 lei, iar pentru 3.533 de deficiente constatate s-au dispus 3.534 de masuri pentru remedierea acestora.


Pentru mai multe detalii vezi si PortalCodulMuncii >>>


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
amenzi inspectia muncii 2019amenzi angajatori iulie 2019inspectia muncii amenzimunca nedeclarata 2019

Data aparitiei: 14 August 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Amenzi de aproape 1,5 milioane de euro aplicate angajatorilor in doar 3 saptamani! Ce nereguli au depistat inspectorii de munca? Nota: 5 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]