De ce un salariat roman munceste pentru stat peste 6 luni pe an

Isabela Alexe
Isabela Alexe
20 Iulie 2017
20 Iulie 2017
Isabela Alexe
Isabela Alexe
salariat romancontributii sociale angajati 2017contributii sociale 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Legile fiscale ar trebui regandite in Romania, avand in vedere ca in momentul de fata un salariat roman munceste nu mai putin de 6 luni pe an pentru statul roman.

Aceasta declaratie a fost facuta de Andreea Paul, presedintele INACO - Initiativa pentru Competitivitate, intr-un comunicat de presa, conform Agerpres.

Iata ce mai sustine presedintele INACO:

 "(...).. Think-tank-ul neguvernamental si apolitic INACO — Initiativa pentru Competitivitate a calculat ziua libertatii fiscale — 6 iunie — pentru un angajat care castiga salariul mediu pe economie in anul 2017. Abia incepand cu data de 7 iunie salariatul mediu munceste pentru el insusi si familia lui. Daca luam in calcul si contributiile sociale platite de catre angajator, pentru care tot salariatul munceste, ziua libertatii fiscale devine 15 iulie."


Castigul mediu brut a scazut in luna mai, la 3.288 lei, de la 3.291 lei in aprilie.

Cu toate acestea, castigul mediu brut a urcat cu 15,2% fata de mai 2016, in contextul in care salariul minim brut pe economie a fost majorat de guvern cu 16% de la 1 februarie, de la 1.250 lei pana la 1.450 lei.

Statisticile sunt incurajatoare avand in vedere ca salariile nete au fost mai mari in luna mai 2017 (cu 13,8%) fata de luna mai din 2016...citeste mai multe aici >>>

"(...)..din castigul salarial mediu brut, salariatul plateste la stat 1.419 lei. Asta inseamna 43% din salariul mediu brut, adica 157 de zile pe an lucrate pentru stat si restul pentru el insusi. Cu alte cuvinte, ziua libertatii sale fiscale, in scenariul angajatului este 6 iunie. Abia din 7 iunie lucreaza pentru el insusi — pana pe 6 iunie a lucrat pentru stat", conform INACO.

Libertatea fiscala este inca un subiect sensibil in Romania, in contextul in care se situeaza pe locul 21 in Uniunea Europeana, din acest punct de vedere.

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]