Asadar, acesta este un beneficiu pentru salariati si se intampla in special in cazul acelora care pot lucra si in alt spatiu decat cel de la birou, fara a le fi afectata activitatea in niciun fel.
Conform unui studiu al companiei Smartree, domeniile care isi permit cel mai des sa ofere o astfel de facilitate sunt: IT, contabilitatea, Call-Center, telemarketing, HR, etc.
Tinerii sunt cei care apreciaza cel mai mult munca de la distanta
Asa cum era de asteptat, angajatii tineri sunt cei care se bucura cel mai mult de aceasta facilitate, acestia fiind deschisi si independenti, conform studiului. La polul opus se afla angajatii trecuti de varsta de 40 de ani, care nu sunt la fel de receptivi atunci cand vine vorba de munca de acasa. Acestia asociaza eficacitatea cu un control strict al unui superior ierarhic.
Desigur ca si angajatorii au avantaje atat timp cat acorda aceasta facilitate angajatilor, dat fiind faptul ca pot reduce costurile in acest fel, observa specialistii. Practic, munca de acasa ii ajuta pe angajatori sa reduca cheltuielile legate de spatiul pus la dispozitie, mesele de pranz, transport, etc. De asemenea, angajatii se bucura pentru ca nu mai sunt nevoiti sa piarda timpul pe drum si sunt mai putin stresati. Aceasta facilitate le pune la dispozitie confortul necesar si le da ocazia de a petrece mai mult timp cu familia.
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Codul muncii si Legea Dialogului Social
40 Modele de Regulament Intern
Desigur ca exista si dezavantaje, in sensul ca anumiti salariati au tendinta de a nu-si respecta atributiile, iar managerul poate pierde controlul asupra activitatii subordonatilor.