Va reamintim faptul ca deducerea personala este reglementata de Codul fiscal prin intermediul art. 77, care stabileste ca persoanele cu un venit brut sub 3.000 de lei pe luna au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub forma de deducere personala. Aceasta se acorda pentru fiecare luna a perioadei impozabile, numai pentru veniturile din salarii la locul unde se afla functia de baza.
Conform Normeler metodologice de aplicare a art. 80 din Codul fiscal, in cazul in care un angajat care obtine venituri din salarii la functia de baza se muta in cursul unei luni la un alt angajator, calculul impozitului se face pentru fiecare sursa de venit (loc de realizare a venitului).
Potrivit specialistilor Portalcodulmuncii.ro, deducerea personala se acorda numai de primul angajator, in limita veniturilor realizate in luna respectiva, pana la data lichidarii.
Daca reangajarea are loc in aceeasi luna cu lichidarea, la stabilirea bazei de calcul pentru determinarea impozitului lunar aferent veniturilor realizate in aceasta luna de la angajatorul urmator nu se va lua in calcul deducerea personala
In cursul aceleiasi luni, o societate poate sa reangajeze un salariat dupa cateva zile de la incetarea activitatii acestuia in cadrul firmei. Daca salariatul reangajat in cursul lunii nu a lucrat la alt angajator in cursul lunii ci la acelasi angajator, acordarea deducerii personale revine societatii respective.
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Portal Codul Muncii
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Sursa: Portalcodulmuncii.ro