In situatia in care o societate are sediul social in provincie si un punct de lucru in Bucuresti, fara Cod de Identificare Fiscala, poate dispune delegarea unei persoane pentru transmiterea Revisal-ului? Este posibila trimiterea Revisal-ului in acel punct de lucru?
In situatia in care se poate, Revisal se va transmite pentru toti salariatii sau doar pentru cei angajati la punctul de lucru pentru care se solicita transmiterea Revisal-ului?
Raspunsul specialistilor PortalCodulMuncii.ro:
Potrivit art. 2 alin. (2) din HG 500/2011 provind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), cu modificarile si completarile ulterioare, fiecare angajator este obligat sa infiinteze si sa transmita la inspectoratul teritorial de munca un registru general de evidenta a salariatilor si sa il prezinte inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.
Alin. (3) din acelasi articol marcheaza ca exceptie situatia in care angajatorii care au infiintat sucursale, agentii, reprezentante sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica, carora le-au delegat competenta incadrarii personalului prin incheierea de contracte individuale de munca, pot delega acestora si competenta infiintarii registrului.
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Asadar, in situatia in care delegati punctului de lucru competenta incadrarii personalului prin incheierea de contracte individuale de munca, veti putea delega acesteia si competenta infiintarii registrului. In acest caz, registrul general de evidenta a salariatilor (ReviSal) va fi transmis la inspectoratul teritorial de munca in a carei raza teritoriala isi are sediul punctul de lucru.
In caz contrar, salariatii punctului de lucru vor fi inregistrati in registrul general de evidenta a salariatilor infiintat de societatea in aceeasi modalitate in care se inregistreaza si salariatii care isi desfasoara activitatea la sediul social.
In concluzie, registrul general de evidenta a salariatilor va putea fi tinut de punctul de lucru numai pentru salariatii care isi desfasoara activitatea la punctul de lucru (nu si pentru salariatii care isi desfasoara activitatea la sediul social sau la alt punct de lucru) si numai daca respectivului punct de lucru i s-a delegat si competenta incadrarii personalului prin incheierea de contracte individuale de munca.